Projekter

SI’s unioner og klubber har sat tusindvis af projekter i gang, som har fokus på vores nøgleområder: Skolegang, uddannelse, kvinders erhvervsmuligheder, vold mod kvinder, sundhed og fødevaresikkerhed samt bæredygtighed. Hvert år uddeler SIE ”Best Practice Awards” til de bedste projekter.

Daværende præsident for SIE – Renata Trottmann Probst startede i 2017 projektet ”Kvinders rettigheder” under mottoet ”We stand up for Women”. Nuværende SIE præsident Carolien Demey, Belgien,   har besluttet at videreføre projektet i hendes præsidentperiode (2022-2023).

SI’s verdenspræsident Mauree, Maguire har introduceret “Opening Doors to af Brighter Future”. Se mere om appealen HER.

SI Danmark samarbejder med rumænske soroptimister om projektet ”Teenagemødre i Rumænien”, hvor skolepiger modtager oplysning om deres rettigheder og om prævention. Vanskeligt stillede teenagemødre modtager derudover konkret hjælp og støtte, så de kan fortsætte deres skolegang.

Danske soroptimister har også et samarbejde med soroptimister i Addis Abeba, Etiopien om et projekt, der støtter pigers skolegang og videreuddannelse lokalt.

Se herunder projekter opdelt i: SI & SIE, Union, Regionale, og samarbejde

1. Unionens projekter

Bliv kernegiver

Ved at betale 200 kr. om året til Soroptimist International Danmark støtter du vores projekter til fordel for kvinder og piger.

Stop Vold mod Kvinder og Piger

Projektet skal støtte udviklings- og advocacy-tiltag, der har til formål at stoppe vold mod kvinder og piger. Projektet omfatter således vold i bred betydning.

2 SI & SIE projekter

Vejen til ligestilling

Præsident for Soroptimist International (SI), Sharon Fisher inviterer Soroptimister over hele verden til at deltage i en to-årig road trip for at styrke kvinder og piger, der er ladt i stikken.

3. Regionale projekter

Se vores regionale projekter her

4. Projekter i samarbejde med andre organisationer