Projekter

SI’s unioner og klubber har sat tusindvis af projekter i gang, som har fokus på vores nøgleområder: Skolegang, uddannelse, kvinders erhvervsmuligheder, vold mod kvinder, sundhed og fødevaresikkerhed samt bæredygtighed. Hvert år uddeler SIE ”Best Practice Awards” til de bedste projekter.

Daværende præsident for SIE – Renata Trottmann Probst startede i 2017 projektet ”Kvinders rettigheder” under mottoet ”We stand up for Women”. Nuværende SIE præsident Carolien Demey, Belgien,   har besluttet at videreføre projektet i hendes præsidentperiode (2022-2023).

SI’s verdenspræsident Mauree, Maguire har introduceret “Opening Doors to af Brighter Future”. Se mere om appealen HER.

SI Danmark samarbejder med rumænske soroptimister om projektet ”Teenagemødre i Rumænien”, hvor skolepiger modtager oplysning om deres rettigheder og om prævention. Vanskeligt stillede teenagemødre modtager derudover konkret hjælp og støtte, så de kan fortsætte deres skolegang.

Danske soroptimister har også et samarbejde med soroptimister i Addis Ababa, Etiopien om et projekt, der støtter pigers skolegang og videreuddannelse lokalt.

Se herunder projekter opdelt i: SI & SIE, Union, Distrikter og samarbejde

1. Unionens projekter

Bliv kernegiver

Ved at betale 200 kr. om året til Soroptimist International Danmark støtter du vores projekter til fordel for kvinder og piger.

Stop Vold mod Kvinder og Piger

Projektet skal støtte udviklings- og advocacy-tiltag, der har til formål at stoppe vold mod kvinder og piger. Projektet omfatter således vold i bred betydning.

2 SI & SIE projekter

Vejen til ligestilling

Præsident for Soroptimist International (SI), Sharon Fisher inviterer Soroptimister over hele verden til at deltage i en to-årig road trip for at styrke kvinder og piger, der er ladt i stikken.

3. Distriktsprojekter

Se vores distriktsprojekter her

Distrikt 2: Skrædderuddannelse til unge kvinder i Uganda

Skrædderuddannelse til unge kvinder mhp. selvforsørgelse i Kisoko Dida i Uganda Et partnerskabsprojekt mellem SI Tororo og flere klubber fra Distrikt 2 Formålet med projektet er at uddanne de unge kvinder til skræddere, så de med deres nye kompetencer bliver i stand til at forsørge sig selv. I øjeblikket deltager 9 klubber i projektet: SI […]

4. Projekter i samarbejde med andre organisationer