Indlæg fra klubberne

I Nyborg Soroptimistklub markerede vi årsdagen for FN’s Børnerettighedskonvention d. 20. november 2020. Det var vores vision at få børn i Nyborg Kommune til at reflektere over og kende deres rettigheder. Vi inviterede to 6. klasser fra Birkhovedskolen til at arbejde med emnet ”Børns rettigheder og FN’s Børnekonvention” i en projektuge. Eleverne så blandt andet film om emnet, fremlagde rettigheder for hinanden og fremstillede flotte collager ud fra Børnekonventionens indhold. Collagerne blev så udstillet i byens frivillighus og på vores bibliotek. Eleverne fik også en præsentation af Soroptimisternes arbejde.
Vi er glade for, at vi trods coronanedlukning i efteråret 2020 nåede så langt med dette advocacy-tiltag. Vi havde et godt samarbejde med skolen og med udstillingsstederne. Føtex Nyborg og Lærerstandens Brandforsikring donerede juice, muffins og små gaver til eleverne.
Det er vores ambition at gøre dette til en årlig tradition, og vi håber at kunne udvide til flere skoler og udstillingssteder næste år.
—–oOo—-
I SI Gentofte er vi meget heldige, da vi i en del år har haft et godt og tæt forhold til vores venskabsklubber, som er: SI Cardiff og SI Lund.
SI Cardiff har besøgt os et par gange i løbet af de senere år. Under det første besøg – i 2003 – kom ”næsten” hele klubben på besøg. De var i Danmark i nogle dage, hvor vi tog os af dem. Nogle få år efter kom Cardiff igen til København, men denne gang i en kortere periode og med færre deltagere. Nogle af vores medlemmer har, ligeledes, besøgt Cardiff, hvor de blev indlogeret privat. Cardiff fylder i år 70 år, og det var meningen at nogle af os fra SI Gentofte skulle deltage i fejring af den runde dag, men, ak! ”Mennesket spår og Gud rår”, som der siges. Under alle omstændigheder, har alle møder været meget spændende og lærerige.
SI Lund er nærmest vores ”pseudo” tvilling. Vi holder sommermøder skiftevis i Lund og i København. Vi har haft mange dejlige oplevelser sammen med dem ”hinsidan”, ligesom de har nydt at besøge de interessante steder, vi har valgt at vise dem i Danmark. Der er mange ting vi kunne fortælle om de hyggelige møder, men jeg vil fremhæve, at vores medsøstre i SI Lund har en alderspredning fra +70 til +30. Vi har set et af de unge medlemmer deltage i møde sammen med sin lille datter på 6-7 år!!! Hvem i den danske Union kan gøre kunsten efter? Jeg spørger bare.
—–oOo—-
For at fejre Soroptimist International’s 100 års jubilæum bringer vi en præsentation af det seneste unionsprojekt i SI Danmark og SI Rumænien: “Teenagemødre i Rumænien”.
Dana Constantinescu, SI Craiova, sender Soroptimist venskabshilsener fra alle rumænske deltagere i projektet.
Præsentationen tilegnes nyligt afdøde Ariana Rotaru, chartermedlem i SI Craiova. Adriana underskrev partnerskabet og arbejdede ihærdigt i projektet og for soroptimismen i Rumænien.

Se video

—–oOo—-

Mød en ny soroptimist fra SI Silkeborg klubben. Birgitte fortæller i anledning af SI 100 års jubilæet om hvorfor hun blev soroptimist.
Se videoen
—–oOo—-
SI Mariager Fjord arrangerer hvert år 5 Gå-ture i kommunens smukke natur. Vi har fået aftaler med lodsejere, hvor publikum normalt ikke kommer og lodsejerne viser os rundt og fortæller områdets historie.
Vi har ofte mere end 100 deltagere på turene, der betaler 20 kr. Vi har de sidste 3 år doneret 10.000 kr. Beløbet er på skift gået til Broens arbejde blandt piger eller en piges ophold på Hobro Julemærkehjem, udstyr i deres motionsrum eller et køkken hvor pigerne og forældrene laver sund mad sammen.

—–oOo—-

SI Rødding-Gram-Toftlund er den yngste soroptimistklub i Danmark. I anledning af SI 100 års jubilæet, sender klubben en hilsen.
—–oOo—-
SI Kerteminde fortæller i anledning af 100 året for starten af Soroptimist International således:
SI Kertemindes lykkedes over en 4-årig periode at indtjene og donere 93.000 kr. til Unge-organisationen NANU – en non-profit og upolitisk organisation med formålet, at skabe væresteder for børn og unge i Grønland.
Pengene til projektet blev indtjent ved bl.a. modeopvisning og flere koncerter – og gav på den måde god omtale i klubbens nærområde.
Projektet har ligget stille nogle år, da NANU har været støttet af diverse fonde, men tages op i klubben igen i 2021 – nu som julehjælp.
Læs mere her: Nanu projektet
—–oOo—-
SI Hillerød fortæller her i anledning af SI 100 års jubilæet om et ganske særligt klubprojekt:
Orkaner/tyfoner på Filippinerne koster hvert år menneskeliv og ødelagte huse. Gennem et familiemedlem fra Filippinerne, som tog tilbage for at organisere hjælp, gik vores bidrag gennem tre år som vi helst vil donere: ”Fra hånd til hånd” direkte til skoleuniformer, skolebøger og genopbygning af en skole. På billedet har børnene skrevet en tak til klubben i Hillerød.
—–oOo—-

SI Brande fortæller i anledning af SI 100 års jubilæet om et ganske særligt klubprojekt, der både er udvalgt som bedste danske projekt i 2020 og desuden af SIE er berømmet som et solidt langtidsprojekt : I 2002 oprettede SI Brande i samarbejde med SI Eldoret, Kenya, et herberg for hjemløse gadebørn i Eldoret. Siden har samarbejdet resulteret i etablering af 3 toiletter, 2 baderum for piger samt installation af en vandtank + pumpe for at sikre vandforsyningen. Indsamlede mider ialt: 6.200,- Repræsentanter fra vores klub har flere gange besøgt Eldoret – senest i 2019. Vi har også været så heldige, at vi har haft genbesøg fra Kenya. Læs her om vores mange-årige samarbejde med SI Eldoret: http://www.soroptimisteurope.org/eldoret-rescue-center-a-long-term-cooperation-project/