Verdens Bedste Nyheder

10. september 2021

Så oprandt Verdens Bedste Morgen, hvor Soroptimist International Nyborg og byens borgmester (inviteret af VBN) også var med til at sprede den positive Morgenavis fra Verdens Bedste Nyheder – totalt uddelt ca 800 Aviser på Nyborg Banegård samt til byens 6. kl. En dejlig tidlig morgen med et Godmorgen og et smil.

 

Soroptimist International Danmark  (SI DK) er partnere med Verdens Bedste Nyheder (VBN).

VBN’s arbejde tager udgangspunkt i  FN’s Verdensmål – de mål, som soroptimister også arbejder med og som handler om at løse nogle af klodens største udfordringer som ekstrem fattigdom, global ulighed og klimaforandringer.
VBN er et uafhænigigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner. VBN’s ca 200 partner organisationer –  heriblandt SI DK – er alle med til at udbrede kendskabet til VBN.

Der er således ikke penge/donationer involveret i vort samarbejde – men ved at udbrede kendskabet til VBN er vi også med til at promovere Soroptimisterne – altså et SI DK Advocacy projekt.

Læs mere i  FAKTA-boksene herunder

Verdens Bedste Morgen er en af VBN’s mange aktiviteter.
Soroptimister i de danske klubber har nu i mange år bakket op om deltagelsen i den årligt tilbagevendende Verdens Bedste Morgen med uddeling af VBN’s avis. Denne event foregår altid en af de første fredage i september.
Alle klubber kan deltage – man bliver tovholder (for sin klub etc) ved at tilmelde sig via et specielt skema (information derom via SI DK fb side/nyhedsbreve/RPD nyt etc), man fortæller, hvor mange personer man er, hvor mange aviser man ønsker og endelig, hvor man gerne vil være placeret (sted, adr etc). Derefter får man godkendelse/tilladelse tilsendt, de ønskede antal aviser, t-shirt, muleposer, evt chokolade etc samt forslag/ideer til markedsføring/ presseinformation etc.
Det er VBN, der udsteder tilladelser – det er således kun én organisation, der kan stå på hvert sted.
Sammen med aviserne uddeles der andre ting – fx har der været juice, verdensmåls kort og i flere år chokolade – meget af dette sponsoreret af Realdania.
Når man først er tovholder, får man automatisk tilsendt materiale og samme stå-sted de følgende år.

VBN er oprigtigt glade for Soroptimisternes indsats – i 2020 uddelte ca 115 Soroptimister aviser på 27 forskellige adresser i Danmark – iført mundbind og handsker.

SI DK’s kontaktperson til VBN er Kirsten Torpe, SI Nyborg, som man altid er velkommen til at kontakte ved spørgsmål om VBN.

 

Fakta om Verdens Bedste Nyheder

FAKTA om Verdens Bedste Nyheder som organisation

FAKTA om Verdens bedste morgen

FAKTA fra Verdens Bedste Nyheder - 50 års kamp for fri abort kan ændre verden

FAKTA fra Verdens Bedste Nyheder - om SLUT MED SYREREGN

FAKTA fra Verdens Bedste Nyheder - Den grønne mur