Moving the World to end Hunger

Moving the World er et Stop Sult projekt, som soroptimisterne afvikler i samarbejde med FN – Verdens Fødevare Program (WFP) og FN Forbundets STOP SULT FOND.

Klubbernes aktiviteter og donationer kan foregå hele året. Det er helt op til hver enkelt klub hvornår og hvordan, man ønsker at deltage, blot skal donationen være indsat på Stop Sult Fondens konto inden udgangen af oktober måned 2021 for at komme med i årets opgørelse.

Stop Sult Fondens konto nummer Arbejdernes Landsbank 5301 – 0271059

Fredag den 5. november 2021 var der Inspirationsdag i FN-Byen. Nedenfor ser I en tak fra direktør for WFP’s Nordiske kontor, Anne Poulsen:

Et Skolemåltid fra World Food Programme er en investering i et barns fremtid

Tusind tak til de over 100 repræsentanter fra Soroptimist International Danmark og til Burkina Fasos ambassadør i Danmark for at tage turen i dag til FN Byen i København til det årlige inspirationsmøde – Moving the World to End Hunger. I 2021 slog Soroptimist International Danmark rekorden – med 330.000 indsamlede kroner til WFP’s skolemadsprogram i Burkina Faso! Vi er utroligt glade for denne vigtig støtte som gør det muligt for os at sikre daglige ernæringsrige måltider til 190.000 skolebørn i Burkina Faso.

 

Brev fra Burkina Faso

Ouagadougou March 2020

Greetings to all our soroptimist sisters in Denmark

SI Princess Yennega congratulate and thank the 30 Danish Soroptimist clubs for raising such a huge amount (25.660 Euro) in order to support the school meals in Burkina Faso in 2020.

We, SI Princess Yennega, wish you all a good and successful annual Moving the World to End Hunger meeting. We extend our greetings, thanks and gratitude to the soroptimists attending this meeting.

We appreciate  the good partnership between our clubs, a partnership which we need so much, specially now, due to  the current problems of insecurity in Burkina Faso. But we believe in the resilience of our communities affected by terrorism.

All our best regards

SI Princess Yennega

Georgette and Bernadette

Foto fra besøg af Georgette og Bernadette i FN Byen (Nordhavnen) i forbindelse med Guvernørmødet i København i 2014

 

MTW på Hjul, 2021.

Som I kunne læse i en tidligere udgave af Medlemsnyt, cykler vi – to medlemmer af SI Vejle, Bente Lorenzen og Ida Gormsen, igen i år Danmark rundt i. Det bliver i uge 33 – søndag d. 15. – lørdag d. 21. august. Ruten vil som sidste år blive lagt omkring de klubber, der har lyst til at deltage. Det vil blive en tur på ca. 1200 km, og der vil være flere muligheder for deltagelse.

Formål:

  1. At støtte Moving The World,- WFP’s skolemadsprojekt i Burkina Faso og give klubberne i landet mulighed for at være med på en enkel måde.
  2. At øge synligheden af SI i Danmark.
  3. At sætte fokus på en aktivitet, der kan samle klubberne i DK på en bæredygtig og miljørigtig måde.
  4. At følge op på en ny landsdækkende tradition.

I vil som klub kunne deltage på forskellige måder. Kun fantasien sætter grænser, men her er et par forslag:

  1. Være et stop på ruten. I kan f.eks. rejse penge til MTW via egne sponsorer eller lave en aktivitet, der generer penge.
  2. Lave en aktivitet, der skaber synlighed omkring os som organisation.
  3. Deltage som cyklister på en etape. I bestemmer selv længden af etapen og alle typer cykler kan bruges.
  4. Som praktisk støtte: Være depot for forsyninger og/eller værter v. overnatning på ruten.
  5. Kombination af flere J

Alle muligheder kan naturligvis kombineres med at vi sammen laver PR (for lokal klub og sponsorer, SI og MTW). Vi kan f.eks. lave nogle gode billeder eller live-streams til lokalaviser, hjemmeside / FB / Instagram osv.

  1. 31. januar havde vi zoom infomøde, hvor 13 klubber deltog. Næste zoom møde for interesserede vil være søndag d. 7. marts kl. 19:30.

Hvis jeres klub er interesseret i at deltage i MTW på Hjul i år, så lad os det vide senest søndag d. 7. marts på mail: mtwpaahjul@soroptimistvejle.dk

I løbet af marts går vi i dialog med jer, der er tilmeldt, omkring, hvordan I ønsker at deltage. Og derefter vil vi lave ruten.

Det er vigtigt at understrege, at I selvfølgelig kan deltage i MTW, som I ønsker og at dette blot er et tilbud om én måde at deltage på. Vil I være med i MTW men ikke MTW på Hjul, skal I bare tilmelde jer som beskrevet af Else og Thea.

Vi håber, at I har lyst til at være med og ser frem til at høre fra jer.

Mange hilsner

MTW-udvalget i SI Vejle, Bente Lorenzen og Ida Gormsen