Kvinders rettigheder

SIE Biennium project 17-19: Kvinders rettigheder – under mottoet: “We stand up for women”

SIE president 17-19, Renata Trottmann Probst, bekendtgør:

Kære venner, som mange af jer har jeg hundredevis af venner på Facebook. Før jeg går i seng eller tidligt om morgenen, scroller jeg gerne ned over opslagene og hver dag ser jeg nye fakta, der beviser, hvordan kvinders rettigheder bliver modarbejdet, begrænset eller simpelthen overset. Hver dag!
Mens vi forsvarer det, vore bedstemødre opnåede står vi også overfor nye udfordringer, som langsomt gennemtrænger vores samfund, så som trafficking, FGM, børneægteskaber, tvangsægteskaber, cybercrime og i dag i Europa skal vi endog til at forsvare vores livsstil.

Det er grunden til at jeg har besluttet at fokusere på kvinders rettigheder i min to-års periode som SIE president. Nu- mere en nogensinde er der brug for at forsvare kvinders rettigheder. Hvad vi har opnået kan let tabes igen. Vores arbejde er omend endnu vigtigere i denne tid med udfordringer, fordi nogle elementer i samfundet forsøger at stække kvinders rettigheder og frihed.

Det er derfor, kære soroptimister, at mit nye slogan for de kommende to år er:

 

We stand up for Women!

Her er SIE Programme Team´s bud på programområder og hvad soroptimister konkret kan gøre i relation til SIE president Renata Trottmann Probsts to-årige SIE projekt: ”We Stand up for Women”.