Distrikt 3: Kvalitetsuddannelse i Arusha, Tanzania

Baggrund:

Sct. Gabriel tæt ved Arusha i Tanzania er etableret i ca. 2006 som et hjem for børn, hvis mødre er indsatte i det lokale fængsel, hjemmet er drevet af 6 Sct. Gemma søstre.  Der bor omkring 15 – 27 børn på hjemmet. Kun et fåtal af børnene tager derfra med deres mødre, da en del af mødrene har livstidsdomme.

Søstrene har grundlagt Sct. Gemma School en lille oase midt i et fattigt samfund, hvor der i dag er ansat en lang række lærere og andet personale, som brænder for at skabe en tryg hverdag og fremtid for skolens ca. 560 elever og deres familier. Her får børnene hver dag mad og lærer de nødvendige kundskaber for at komme videre i livet. En af disse kundskaber er engelsk, som er en forudsætning for at gå videre ud over 7. klasse til Secondary School.

Sct. Gemma er kun grundskole og det kræver sponsorer hvis børnene skal komme videre til Secondary School.

Her de 3 piger, vi støtter med at få en gymnasial uddannelse 2021 – 2026.

Angel

Scola

Savuni

Pigen i rød skoleuniform er Angel, hun er vokset op på børnehjemmet Sct. Gemma, da hendes mor kom i fængsel. Det er søstrene på hjemmet, der har anbefalet hende

Pigerne Scola i grå bluse og Sayuni i lyserød bluse er fra en lille landsby udenfor Arusha og udpeget af deres lærere i grundskolen Sct. Gemma.

Ingen af de 3 ville have mulighed for fortsat uddannelse uden støtte.

Pigerne er startet i Suma Engikaret Secondary School her i begyndelsen af januar 2021.

 

Klubberne Lolland SI, Nykøbing F SI, Næstved SI og Ringsted SI har lavet et fælles projekt med udgangspunkt i FNs verdensmål 4 – uddannelse.

Hvordan: Ved at give dem mulighed for at gennemføre en gymnasielignende uddannelse (Secondary School, Form 1-6) på en nærliggende skole.

Tid: Skolestart januar 2021 – og 6 år frem.

Økonomi: 18.000 årligt i 6 år.

Hver af klubberne støtter med kr. 4.500 pr. år.

 

På vegne af klubberne i region 8: Lolland SI, Nykøbing F SI, Næstved SI og Ringsted SI 

Feb. 2021

Hanne Duffy