Projekter

Projektmål og strategier

Soroptimister forbedrer liv og status for kvinder og piger gennem uddannelse, styrket gennemslagskraft og realisering af personlige potentialer.

Soroptimister stræber efter
– Forbedret status for kvinder
– Høje etiske standarder
– Menneskerettigheder til alle
– Lighed, udvikling og fred
– Fremme af international forståelse og goodwill

Fokusområder i klubberne i Europa (SIE)
– Uddannelse
– Styrkelse af kvinders gennemslagskraft
– Stop vold mod kvinder
– Sundhed og fødevaresikkerhed
– Bæredygtighed

Vi arbejder grundlæggende via projekter for at virkeliggøre FN’s bæredygtige verdensmål 4 og 5.

Projekter

Rumæniensprojekter

Soroptimistklubber fra region 2, Aarhus, Skanderborg, Herning og Silkeborg har været aktive i Rumænien i næsten 30 år og Den Danske Union er mentorunion for den Rumænske Union. Efter de mange år er det nu besluttet at nedlægge arbejdsgruppen. Heldigvis er der kontakt til de rumænske klubber via danske venskabsklubber.

Vandledning til en familie i Gambia

Vandledningen har stor betydning for familien, skriver de til os. ‘Hele familien er meget, meget lykkelige over vandledningen Vi nyder meget at smage vandet og vi bruger vandet til mange ting, f.eks. til dyrkning af haven, til madlavning og til at drikke direkte fra ledningen. Som De ved, rent vand giver sundhed til hele familien og vi er alle raske nu, fordi vi har forsyning af rent vand.’

Ukraineprojekter

10 soroptimistklubber i Region 2, Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Herning, Ringkøbing, Skjern-Tarm, Ikast, Grenaa, Aarhus Kraka og og Brande er fælles om projekter i Ukraine – startet i 2003.