Aktiviteter

Soroptimistklubben i Silkeborg afholder fx blomsterarrangementer, strikkefestival, foredrag og  loppemarkeder. Overskuddet af disse aktiviteter går ubeskåret til klubbens og Danmarksunionens projekter uden administrative omkostninger.

Klubben arrangerer også virksomhedsbesøg, for at klubbens medlemmer kan få en mere nuanceret forståelse af forskellige erhverv og disses udfordringer.

Strikkefestival

 

Som noget nyt har vi i år arrangeret en strikkefestival.
En helt igennem fantastisk dag, hvor rigtig mange tog strikketøjet og deres venner med til en hyggelig dag med strik i fællesskab, deltagelse i workshops, spændende foredrag og en hyggelig kop kaffe.Her kan du se programmet

 

Bagagerumssalg

Bagagerumssalgene er heldigvis store succeser. Ved hjælp af klubbens medlemmer og andre velvillige bliver der samlet og solgt mange spændende ting.
Markeder

Lunden har flere gange været rammen om SI Silkeborgs kendte Soroptimistmarkeder. Her kan man finde og købe spændende lopper. Vi arrangerer altid en café, hvor man kan nyde en kop kaffe med hjemmebagte kager.
Vores populære amerikanske lotteri med mange fine gevinster manglede heller ikke, og de heldige kom hjem med gode gevinster.
Blomsterarrangementer

De sidste år har klubben hvert år haft et blomsterarrangement i november måned. Forskellige blomsterdekoratører har vist idéer til buketter, bordpynt, dørpynt, julepynt og adventskranse. Overskuddet er hver gang gået til støtte til kvinder og piger i verden.
Gåture

I sensommeren  i nogle år arrangerer klubben 2 dejlige gåture i Silkeborgs smukke natur. Dagens overskud går til ‘Moving the World to End Hunger’, som er et stop sult projekt, som soroptimisterne afvikler i samarbejde med FNs Verdens Fødevare Program (WFP) og FN Forbundets Stop Sult Fond. 77.000 skolebørn får adgang til to måltider nærende skolemad gennem dette program.
Hver enkelt deltagers donation giver et skolebarn mad i 1 måned.
Foredrag

 

Kvindelig major i forsvaret Christina Hviid Mailund:
“Kvinder, fred og sikkerhed i et militært perspektiv”Christina har været i Forsvaret siden 1990. I alle de år har hun fået lov til at prøve rigtig meget. Hun har haft flere lederstillinger og været en rollemodel for andre kvinder i Forsvaret.Christina har været udsendt til Afghanistan. Her mødte hun kvinder, som havde truffet modige valg – i nogle tilfælde på trods af familiens ønsker.
Koncerter

 

 

En uge i verdensmålenes tegn i Virklund Kirke blev afsluttet med en fyldt kirke til koncert med Kim Sjøgren og sønnen Nicklas, som sammen har komponeret musik til alle 17 verdensmål. En blanding af elektronisk musik og optaget musik som akkompagnement til Kim Sjøgrens skønne violinspil.
Til hvert verdensmål blev der oplæst en lille tekst og derefter spillet et stykke musik.
Til verdensmål nr. 3 – Sundhed og Trivsel – har Kim Sjøgren skrevet tekst og melodi til en corona-sang, som alle i kirken lærte og sang med på.
Musikken steg til tider som fuglenes sang op under det smukke loft i Virklund Kirke, og med lukkede øjne kunne man nyde musikken og sagtens associere til de forskellige verdensmål. En meget betagende aften i Virklund Kirke.
Virksomhedsbesøg

 

 

 

Vores årlige sommerflugt gik til Horn Cider ved Låsby.
Det blev en smuk sommeraften, som startede med, at ejeren Kristoffer fortalte om stedets historie. Bagefter kræsede han og hans kone for os med smagsprøver på de forskellige cidere. Hertil fik vi en lækker tapasanretning med hjembagt brød.
Ciderne smagte så godt, at vi var flere, som skulle have nogle flasker med hjem.
Vores egen stand

Vi har deltaget i folkemødet på Bindslevs Plads,

Vi har også ved andre lejligheder med succes haft en stand, hvor vi enten fortæller om vores arbejde eller sælger forskellige ting.