Aktiviteter

Soroptimistklubben i Silkeborg afholder fx blomsterarrangementer, modeshows, foredrag og bagagerumssalg. Overskuddet af disse aktiviteter går ubeskåret til klubbens og Danmarksunionens projekter uden administrative omkostninger.

Klubben arrangerer også virksomhedsbesøg, for at klubbens medlemmer kan få en mere nuanceret forståelse af forskellige erhverv og disses udfordringer.

Modeshows

 

Vi arrangerer modeshows ca. hvert andet år.
Vi holdt i forbindelse med et stort anlagt Marked i Lunden over 2 dage et modeshow med genbrugstøj.
I 2015 afholdt vi vores modeshow i Korsbakkes smukke lokaler. Overskuddet gik til vores sponsorfamilie i Gambia og til lokal velgørenhed.
Bagagerumssalg

Bagagerumssalgene er heldigvis store succeser. Ved hjælp af klubbens medlemmer og andre velvillige bliver der samlet og solgt mange spændende ting.
Markeder

Lunden har flere gange været rammen om SI Silkeborgs kendte Soroptimistmarkeder. Her kan man finde og købe spændende lopper. Vi arrangerer altid en café, hvor man kan nyde en kop kaffe med hjemmebagte kager.
Vores populære amerikanske lotteri med mange fine gevinster manglede heller ikke, og de heldige kom hjem med gode gevinster.
Blomsterarrangementer

De sidste år har klubben hvert år haft et blomsterarrangement i november måned. Forskellige blomsterdekoratører har vist idéer til buketter, bordpynt, dørpynt, julepynt og adventskranse. Overskuddet er hver gang gået til støtte til kvinder og piger i verden.
Gåture

I sensommeren  i nogle år arrangerer klubben 2 dejlige gåture i Silkeborgs smukke natur. Dagens overskud går til ‘Moving the World to End Hunger’, som er et stop sult projekt, som soroptimisterne afvikler i samarbejde med FNs Verdens Fødevare Program (WFP) og FN Forbundets Stop Sult Fond. 77.000 skolebørn får adgang til to måltider nærende skolemad gennem dette program.
Hver enkelt deltagers donation giver et skolebarn mad i 1 måned.
Foredrag

Foredrag med Lone Træholt i Lunden
Danmarks første kvindelige general Lone Træholt talte levende og spændende om ”Innovative kvinders livsbane” og om sin egen vej i karrieren med oplevelser i både Danmark og udlandet. Vi fik et indblink i alle de muligheder, som en ansættelse i forsvaret kan give en.
Koncerter

 

 

En uge i verdensmålenes tegn i Virklund Kirke blev afsluttet med en fyldt kirke til koncert med Kim Sjøgren og sønnen Nicklas, som sammen har komponeret musik til alle 17 verdensmål. En blanding af elektronisk musik og optaget musik som akkompagnement til Kim Sjøgrens skønne violinspil.
Til hvert verdensmål blev der oplæst en lille tekst og derefter spillet et stykke musik.
Til verdensmål nr. 3 – Sundhed og Trivsel – har Kim Sjøgren skrevet tekst og melodi til en corona-sang, som alle i kirken lærte og sang med på.
Musikken steg til tider som fuglenes sang op under det smukke loft i Virklund Kirke, og med lukkede øjne kunne man nyde musikken og sagtens associere til de forskellige verdensmål. En meget betagende aften i Virklund Kirke.
Virksomhedsbesøg

 

 

 

 

Vores årlige sommerflugt gik til Horn Cider ved Låsby.
Det blev en smuk sommeraften, som startede med, at ejeren Kristoffer fortalte om stedets historie. Bagefter kræsede han og hans kone for os med smagsprøver på de forskellige cidere. Hertil fik vi en lækker tapasanretning med hjembagt brød.
Ciderne smagte så godt, at vi var flere, som skulle have nogle flasker med hjem.

 

 

Thomas Kingo Karlsen holdt et spændende oplæg for klubben 12. november 2019, hvor vi besøgte virksomheden. Kingo Karlsen A/S varetager nedbrydningsopgaver, mens Kingo Recycling A/S fortsat genanvender og genbruger bygge- og anlægsaffald samt udvikler metoder, som øger genanvendelses- og genbrugsmulighederne.Kingo Recycling arbejder for at passe på naturens ressourcer ved at nyttiggøre bygge-, anlægs-, og industriaffald i nye sammenhænge og ved hele tiden at udvikle nye metoder til genanvendelse og genbrug. Klubbens emne for aftenen var: miljø.

Vores egen stand

Vi har deltaget i folkemødet på Bindslevs Plads,

Vi har også ved andre lejligheder med succes haft en stand, hvor vi enten fortæller om vores arbejde eller sælger forskellige ting.

 

Ren by

Formålet med at samle affald i byen er at få et renere Silkeborg. Klubben havde fået en aftale med en lokal sponsor, der finansierede udstyr og gav et kontant tilskud til klubbens arbejde.