Aktiviteter

Soroptimistklubben i Silkeborg afholder fx blomsterarrangementer, modeshows, foredrag og bagagerumssalg. Overskuddet af disse aktiviteter går ubeskåret til klubbens og Danmarksunionens projekter uden administrative omkostninger.

Klubben arrangerer også virksomhedsbesøg, for at klubbens medlemmer kan få en mere nuanceret forståelse af forskellige erhverv og disses udfordringer.

Modeshows

 

Vi holder modeshows ca. hvert andet år.
I 2017 holdt vi i forbindelse med et stort anlagt Marked i Lunden over 2 dage et modeshow med genbrugstøj. Vi planlægger et modeshow igen i 2021, da coronaen kom i vejen i 2020.
I 2015 afholdt vi vores modeshow i Korsbakkes smukke lokaler. Overskuddet gik til vores sponsorfamilie i Gambia og til lokal velgørenhed. I både 2011 og 2013  arrangerede klubben to modeshows i Kulturspinderiet. I 2011 gik overskudet til julehjælp til trængende, enlige mødre i Silkeborg samt til sanitet på en gynækologisk hospitalsafdeling i Ukraine. I 2013 gik overskuddet til lokalafdelingen af ‘Familier med hjertesyge børn og unge’.
Bagagerumssalg

Bagagerumssalgene er heldigvis store succeser. Ved hjælp af klubbens medlemmer og andre velvillige bliver der samlet og solgt mange spændende ting.

Markeder

Lunden har flere gange været rammen om SI Silkeborgs kendte Soroptimistmarkeder. Her kan man finde og købe spændende lopper, genbrugstøj og hjemmelavet syltetøj m.m. Vi arrangerer altid en café, hvor man kan nyde en kop kaffe med hjemmebagte kager. Her kunne man i 2017 lytte til, at Pedro Oyarzo spillede sydamerikanske toner på klassisk guitar. Der var også modeopvisning med genbrugstøj sammensat af stylist Rikke Harrits.
Soroptimisternes populære amerikanske lotteri med mange fine gevinster manglede heller ikke, og de heldige kom hjem med gode gevinster.

Blomsterarrangementer

De sidste år har klubben hvert år haft et blomsterarrangement i november måned. Forskellige blomsterdekoratører har vist idéer til buketter, bordpynt, dørpynt, julepynt og adventskranse. Overskuddet er hver gang gået til støtte til kvinder og piger i verden.
Gåture

Hvert år i sensommeren arrangerer klubben 2 dejlige gåture i Silkeborgs smukke natur. Dagens overskud går til ‘Moving the World to End Hunger’, som er et stop sult projekt, som soroptimisterne afvikler i samarbejde med FNs Verdens Fødevare Program (WFP) og FN Forbundets Stop Sult Fond. 77.000 skolebørn får adgang til to måltider nærende skolemad gennem dette program.
Hver enkelt deltagers donation giver et skolebarn mad i 1 måned.
Foredrag
Foredrag med Lone Træholt i Lunden tirsdag den 25. september 2018
Danmarks første kvindelige general Lone Træholt talte levende og spændende om ”Innovative kvinders livsbane” og om sin egen vej i karrieren med oplevelser i både Danmark og udlandet. Vi fik et indblink i alle de muligheder, som en ansættelse i forsvaret kan give en.
Koncerter

Smuk kirkekoncert arrangeret af SI Silkeborg med ‘Midtvest Pigekor’ i Silkeborg Kirke søndag 4. marts 2018
Korleder Dorte Bille, de godt 20 unge piger samt Eunjin Ko Dey på klaver skabte en usædvanlig dejlig oplevelse for de fremmødte i den nyrenoverede Silkeborg Kirke.
Virksomhedsbesøg

Thomas Kingo Karlsen holdt et spændende oplæg for klubben 12. november 2019, hvor vi besøgte virksomheden. Kingo Karlsen A/S varetager nedbrydningsopgaver, mens Kingo Recycling A/S fortsat genanvender og genbruger bygge- og anlægsaffald samt udvikler metoder, som øger genanvendelses- og genbrugsmulighederne.Kingo Recycling arbejder for at passe på naturens ressourcer ved at nyttiggøre bygge-, anlægs-, og industriaffald i nye sammenhænge og ved hele tiden at udvikle nye metoder til genanvendelse og genbrug. Klubbens emne for aftenen var: miljø.
Ren by

Formålet med at samle affald i byen er at få et renere Silkeborg. Klubben havde fået en aftale med en lokal sponsor, der finansierede udstyr og gav et kontant tilskud til klubbens arbejde.
Vores egen stand

Si Silkeborg deltog i folkemødet på Bindslevs Plads, september 2018.

Vi har også ved andre lejligheder med succes haft en stand, hvor vi enten fortæller om vores arbejde eller sælger forskellige ting.