Advocasy

Ved at arrangere forskellige begivenheder sætter vi fokus og synlighed på, at soroptimister er kvinder i erhverv, som samarbejder på lokale, nationale og internationale niveauer for at uddanne kvinder og piger, styrke deres gennemslagskraft og muliggøre, at kvinder og piger kan forbedre deres levevilkår.

Soroptimisterne farver verden orange


Den orange farve symboliserer en lysere fremtid for verdens voldsramte kvinder og er den internationale farve for FN-kampagnen ‘Stop vold mod kvinder’.

Den 25. november er FN´s Internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder og den 10. december er FN’s Menneskerettighedsdag. I de 16 dage, der er mellem disse to FN-dage har FN lanceret en verdensomspændende kampagne, som sætter fokus på vold mod kvinder. De voldsramte kvinder skal vide, at vi står sammen for at hjælpe  dem ud af de svære vilkår. Hele samfundet skal gøres bekendt med problemet. Det er vigtigt, at kvinderne kan få hjælp og kan føle sig sikre på, at hjælpen er der, når behovet opstår.

Orange Dage bliver hvert år markeret af soroptimister i mange byer over hele Danmark. Soroptimiterne i Silkeborg er på Torvet med en stand. Allerede dagen før den 25. november bliver hele byen pyntet med orange sløjfer på broer, statuer etc. De mange forbipasserende silkeborgensere stoppede op ved vores stand og får en snak med os om stop vold mod kvinder og piger. De får brochurer og visitkort, og børnene får balloner og slikkepinde. Tørstige sjæle kan få en kop kaffe at varme sig på eller et krus mineralvand. Alle soroptimisterne på standen er iført orange ponchoer, så vi er meget synlige på Silkeborg Torv.

Soroptimist International Europa har designet en kampagne: Read the Signs – læs om signalerne her

Grøn Café
Vi satte fokus på miljø og bæredygtighed

Til vores grønne Café arrangement startede vores præsident Solveig med at byde velkommen i salen, som var pyntet med store bøgegrene og grønne duge.

Derefter kom Silkeborgs viceborgmester Johan Brødsgaard på. Han fortalte om Outdoor Hovedstaden, og om hvilke aktiviteter der er i gang i hele kommunen, hvor der er mange muligheder for motion. Det har tidligere været muligt at få udskrevet recept på kunstoplevelser, nu er det også muligt at få motion eller friluftsliv på recept.

Herefter fortalte Camilla fra ‘Den Go’e Fe’ om bæredygtig mad. Efterfølgende havde Mette Schmidt et spændende indlæg, hvor hun fortalte om emnet brint – hvilke muligheder vi har eller får i fremtiden til at bruge det som energiforsyning.

Vores præsident Solveig sluttede af med at fortælle om soroptimisternes arbejde, og hvilke projekter vi støtter lokalt og internationalt.

Udover Johan Brødsgaard havde vi besøg af følgende politikere Helle Præsius Busk, Martin Jakobsen og Luis de Silva Martins.

Alle deltagerne fra klubben gjorde et stort arbejde under hele begivenheden, som heldigvis blev en fin succes.
Derfor vil vi arrangere en lignende begivenhed til næste år