Hvem er vi

Velkommen til vores hjemmeside. Jeg håber, du vil surfe rundt på siden og finde vores klub, aktiviteter og projekter interessante.

Hvem er vi?
Soroptimist International er en verdensomspændende organisation af kvinder i erhverv, der arbejder for at fremme menneskerettigheder og kvinders status. Vi er neutrale i partipolitiske og religiøse forhold, og vi har som NGO (Non Governmental Organization) konsultativ status i FN. I Danmark er vi 52 klubber fordelt over hele landet. I Silkeborg er vi 29 medlemmer, som erhvervs- og uddannelsesmæssigt spænder bredt.

Klubmøder
Vi holder klubmøde en gang om måneden, typisk med et kort indlæg eller foredrag om et interessant emne, videndeling om jobindhold og beretninger om fremdriften i vores projekter til støtte for kvinder og piger. Glæde, venskab og læring er vigtige elementer i vores møder.

Strategimål
Alle soroptimister arbejder med støtte til kvinder og piger inden for FN’s udviklingsmål

– Uddannelse
– Økonomisk selvstændighed
– Udrydde vold
– Sundhed
– Miljømæssig bæredygtighed

Projekter
Mange steder i verden er det familiens kvinder og piger, der sørger for at dyrke marken, lave mad, hente vand og brænde. Arbejde, der kan betyde, at pigerne ikke kommer i skole.  Andre steder i verden har kvinder og piger næsten ingen rettigheder i forhold til mand og børn, erhverv og/eller arveret – blot for at nævne nogle af de mange udfordringer, kvinder og piger i verden fortsat står overfor. Verden over arbejder 70.000 soroptimister på at forbedre kvinders og pigers status og med klubber i 121 lande, kan vi via vores direkte kontakt klubber i mellem sørge for, at støtten når frem uden administrationsomkostninger.

Vil du vide mere

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere om soroptimismen og vores klub, eller hvis du har lyst til at deltage som gæst i et klubmøde. Kontakt mig blot på: solveigjensen.salten@gmail.com

Solveig Jensen

Med venlig hilsen
Solveig Jensen, Præsident