Flere projekter i Gambia

Uddannelsestøtte til ung pige i Kembujeh, Gambia

Gennem et lokale kendskab til foreningen ‘Kembujeh School Friends’ besluttede vi i SI Silkeborg at sponsere en pige, således at hun kan gennemføre sin skolegang.
Skolen ligger i et fattigt landdistrikt, hvor landsbyen Kembujeh er det største samfund. For at udnytte skolebygningerne går halvdelen af børnene i skole om formiddagen og resten om eftermiddagen. Skolen har over 1000 elever. Der er desuden mulighed for en 3 årig erhvervsrettet uddannelse på J. Kastrup Skills Training Center.

 

 

Medicin til kvindeklinik i Gambia

På en sundhedsklinik i landsbyen Sambuyan i Gambia føder et stort antal kvinder fra nær og fjern, og der er stort behov for medicin, så både mor og barn kan overleve.  Der er desuden mange i området, som får alvorlige brandsår, der ligeledes kræver medicin. Det er kun muligt for klinikken at skaffe medicinen, hvis de har penge nok, og det er et problem. Derfor gennemfører SI Silkeborg forskellige aktiviteter for at skaffe penge til medicinen.

Sundhedsklinikken ligger i tilknytning til Skagenskolen, og begge dele er opført af en dansker. Gennem samarbejdet med soroptimisterne i Gambia sikrer vi os, at alle de penge, vi samler ind, går direkte – og uden fradrag af omkostninger – til medicinen

Den 6. maj i 2017  arrangerer vi i samarbejde med Skagenskolen og soroptimistklubben i Banjul, i Gambia, eventen ”Løb for Liv”, hvor hele overskuddet går til medicin til at redde liv.

Syprojekt

Syprojektet er for 6 unge piger i alderen til 13-22 år, som er droppet ud af skolen af forskellige årsager bl.a. fattigdom. Som det fremgår af billedet, er der ikke barselsorlov i Gambia. Projektet er til stor glæde for pigerne, hvor de gennem en 3 årig skrædderuddannelse får mulighed for at blive økonomisk uafhængige.

 

 

Hygiejnebind-projekt

Projektes formål er, at unge piger (ca.150) kan lære via deres skrædderuddannelse at sy hygiejnebind på Skillscentret og derved undgår fraværsdage, når de har menstruation.
Desuden syr de til piger i 5. og 6. klasse på Kembujeh skolen.

 

 

 

 

Skolegang til ung pige, Gambia

Vi har i klubben støttet Fautomata siden november 2018 i hendes ordinære skolegang.
Vi har besøgt pigen og hendes fanilie løbende. Familien er velfungerende, men stadig fattig.