Samarbejde med soroptimister i Moldova

Vi indledte i starter af 2022 et samarbejde med SI Stefan Voda, en soroptimistklub, beliggende i det sydøstlige Moldova. Moldova er Europas fattigste land, hvor soroptimistklubber arbejder hårdt for at forbedre forhold for kvinder og piger. Vores samarbejde omfatter indtil videre to uddannelsesprojekter. Vi håber, at vi snart får mulighed for at rejse til Moldova og besøge vores soroptimist-søstre dér.

Uddannelse af 4 soroptimister i engelsk
Klubben i Stefan Voda har ikke så mange, men meget engagerede yngre medlemmer. De kan en smule engelsk, men vil gerne lære noget mere, hvilket vi også er interesserede i, idet det vil forbedre kommunikationen. Derfor blev vores første projekt at støtte uddannelsen i engelsk af 4 kvinder i Stefan Voda. Projektet blev igangsat i oktober 2022 og afsluttes i 2023.

Uddannelse af ung kvinde i regnskab
Vi har også en aftale med Stefan Voda, om at vi betaler skolepenge for en ung kvinde, der vil uddanne sig i regnskab. Hun skal studere i en større by, som ligger så langt væk fra Stefan Voda, at hun må flytte dertil. Hun skal selv betale opholdsomkostningerne og vil tage arbejde i ferie og fritimer.
Uddannelsen skulle være startet i 2022, men på grund af den store flygtningestrøm fra det sydlige Ukraine via Rumænien, har soroptimisterne i Stefan Voda brugt alle deres kræfter og midler på at hjælpe flygtningene i deres lokalområder. F.eks. sørger de for, at flygtningebørn kommer i et børnehus og motiveres til kreative udfoldelser, ligesom de forsøger at hjælpe mødrene.