Projekter

Samarbejde med soroptimister i Moldova

Vi indledte i starter af 2022 et samarbejde med SI Stefan Voda, en soroptimistklub, beliggende i det sydøstlige Moldova. Moldova er Europas fattigste land, hvor soroptimistklubber arbejder hårdt for at forbedre forhold for kvinder og piger. Vores samarbejde omfatter indtil videre to uddannelsesprojekter. Vi håber, at vi snart får mulighed for at rejse til Moldova og besøge vores soroptimist-søstre dér.

Varme strikhuer til nyfødte i Nepal

Vi har i mange år samarbejdet med ’Jysk Landsbyudvikling’ i Nepal. Vi har gennemført sundhedsprojekter, undervist i tandpleje, og indsamlet, sorteret, renset og doneret briller til befolkningen i 3 landsbyer i det sydlige Nepal. Medlemmer af vores klub har gennem årene besøgt projekterne.
Lige nu strikker vi uldne huer til nyfødte i landsbyerne.

Ukraineprojekter

9 soroptimistklubber i Distrik 1, Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Herning, Ringkøbing, Skjern-Tarm, Ikast, Grenaa og og Brande er fælles om projekter i Ukraine – startet i 2003.

Vandledning til en familie i Gambia

Vandledningen har stor betydning for familien, skriver de til os. ‘Hele familien er meget, meget lykkelige over vandledningen Vi nyder meget at smage vandet og vi bruger vandet til mange ting, f.eks. til dyrkning af haven, til madlavning og til at drikke direkte fra ledningen. Som De ved, rent vand giver sundhed til hele familien og vi er alle raske nu, fordi vi har forsyning af rent vand.’

Rumæniens-projekter

Soroptimistklubber fra region 2, Aarhus, Skanderborg, Herning og Silkeborg har været aktive i Rumænien i næsten 30 år og Den Danske Union er mentorunion for den Rumænske Union. Efter de mange år er det nu besluttet at nedlægge arbejdsgruppen. Heldigvis er der kontakt til de rumænske klubber via danske venskabsklubber.