Stop vold mod kvinder

Orange dage i Birkerød 🌿 Stop vold mod kvinder

Soroptimisterne farver verden orange Lørdag 03 December 2022

Den orange farve symboliserer en lysere fremtid for verdens voldsramte kvinder og er den internationale farve for FN-kampagnen Stop vold mod kvinder

Lørdag den 03. december går Soroptimist International Birkerød sammen med danske Soroptimisterfra klubber over hele landet på gaden. I Birkerød finder du os på Hovedgaden ved Bellevue statuen på ”Irmatorvet” i tidsrummet 1100-1300.

Formålet er at støtte op om FN-kampagnen Stop vold mod kvinder. De voldsramte kvinder skal vide, at vi står sammen for at hjælpe dem ud af de svære vilkår. Hele samfundet skal gøres bekendt med problemet. Det er vigtigt, at kvinderne kan få hjælp og kan føle sig sikre på, at hjælpen er der når behovet opstår.

Den 25. november er FN´s Internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. I flere år har Soroptimist International Danmark taget del i den 16-dages verdensomspændende kampagne, som sætter fokus på emnet frem til den 10. december, der er FN´s Menneskerettighedsdag.

Mange bygninger, monumenter, broer, stadioner og statuer er verden over blevet oplyst i orange farver. Det vil også ske i 2022, hvor Soroptimister vil tale de voldsramte kvinders sag, om betydningen af FN’s markering, og om behovet for at fjerne al vold mod kvinder.

Soroptimister i Danmark og verden over ønsker at gøre opmærksom på, at mænd og kvinder i alle forhold må stå sammen om at konfrontere og bekæmpe vold. Vi må og skal respektere hinanden og vi skal sikre, at piger og kvinder kan opnå fuld retssikkerhed og kan føle sig trygge i familien og i samfundet.

Det skal ændres internationalt – men ogsÃ¥ i Danmark det viser tallene med al tydelighed da

➢ Ca. 38.000 kvinder hvert år bliver udsat for fysisk partnervold
➢ Ca. 72.000 kvinder hvert år udsættes for psykisk partnervold
➢ Ca. 10 kvinder hvert år dræbes af sin partner eller ekspartner
➢ 2000 kvinder og 2000 børn årligt tager på krisecenter
➢ Hver 10. unge kvinde under 24 år har været udsat for vold fra en nuværende eller tidligere kæreste
➢ En ud af fem danske kvinder oplever chikane på nettet

Vold mod kvinder kan have mange udtryksformer. Med udbredelsen af elektroniske medier er psykisk vold og trusler eskaleret. Og seksuel vold og chikane på arbejdspladser, som længe er blevet fortiet, er endelig kommet frem i lyset.

 

Nærmere oplysninger kan fås hos Soroptimist Int. Birkerøds præsident Dorthe Borlund på telefon 20466381

www.birkeroed.soroptimist-danmark.dk

www.soroptimist-danmark.dk