Soroptimisterne i Varde hjalp charterpræsident på 90 år

26/05 - 2020
Kategorier: Nyheder

I disse Corona-tider, er det dejligt, når folk træder til med en hjælpende hånd.

Sådan var det også fornylig, da tre medlemmer af Soroptimistklubben i Varde hjalp en af ophavskvinderne til klubben i Varde, Gerda Larsen, med havearbejde.

90-årige Gerda Larsen som fyldte 90 år den 24. marts var en af ophavskvinderne i forbindelse med oprettelsen af Soroptimist International Varde, og var i mange år en stor drivkraft i Soroptimistklubben i Varde.

Gerda startede sammen et par andre kvinder Soroptimistklubben i Varde, den 6. september 1986, og hun blev klubbens 1. præsident. Klubben har været fantastisk glade for hendes dejlige væsen og store engagement, hvilket også har resulteret i, at Gerda er blevet udnævnt til Æresmedlem i klubben, hvilket ikke er enhver soroptimist beskåret. Gerda er det eneste æresmedlem i klubben i Varde.

Gerda er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og mange mødre har nydt glæde af hendes store viden.

Hun har rejst meget rundt i verden inden hun blev gift med Finn og fik datteren Caroline, som bor i Grønland.

Hjælp til haven
Gerda bor i dag dejligt i en ældrebolig på Campus Allé i Varde, men kræfterne slår ikke helt til, når det gælder havearbejde, rengøring af terrassen og tilplantning af krukker m.v.

Og da Caroline bor i Grønland, og Gerda ytrede ønske om hjælp, trådte tre soroptimister til.

Det har været småt med de indendørs besøg i disse Corona tider, og glæden var stor, da soroptimisterne efter afsluttet terrassearbejde nød et glas vin sammen med Gerda.

–  Soroptimist International er en verdensomspændende organisation for kvinder i erhverv, og formålet er bl.a. at arbejde med forskellige projekter, for at hjælpe især kvinder og piger både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, fortæller Joan Bruun Iversen, fra Soroptimisterne i Varde under havearbejdet.

–  Soroptimisterne i Varde plejer jo at have en bod på Open Air, hvor der bliver solgt frikadelle og ribbensburgere og på den måde, indtjener penge til støtte/donationer til personer og organisationer, der har behov for hjælp. I år er Open air jo desværre aflyst, men vi håber at vende tilbage til næste år, oplyser hun.

–  Julemessen, som de sidste tre år er blevet afholdt hos Varde Biler, håber vi stadig bliver en realitet i år igen, men ingenting er helt sikker i disse covid-19 tider, slutter Joan Bruun Iversen.