SNLA i Røros 2018

03/02 - 2019
Kategorier: Nyheder

SNLA i Røros i 2018 
Inspiration – øjenåbner – fællesskab

Lørdag d. 24. juni mødtes 25 unge kvinder fra Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland i den lille by Røros i Norge. De var deltagere i Soroptimist International Leadership Academy, og alle så frem til en uge fuld af oplevelser, udfordringer og inspiration.

De var hver for sig udvalgt blandt mange ansøgere, og de var alle indstillet på, at de både kunne lære nyt, men samtidig selv ønskede at bidrage til

fællesskabet. Røros er en tidligere mineby med charmerende gamle træhuse, og byen har siden 1980 været optaget på UNESCOs kulturarvsliste.

6 dage med udfordringer Kurset foregik på det lokale sundhedscenter, hvor der var gode lokaler til både foredrag, gruppearbejde og sportsaktiviteter.

I løbet af kursets seks dage kom deltagerne igennem en bred vifte af tilbud og udfordringer: spændende foredrag af kompetente forelæsere indenfor personlig udvikling, kommunikation, økonomi og kulturforskelle, involverende arbejde med lederroller og økonomi og berigende oplevelser med mindfulness og musikalsk inspiration.

Præsentation af drømme og planer

Alle deltagere fik til opgave at præsentere deres drøm om og planer for fremtiden, som de skulle fremlægge for hinanden. Og samtidig blev de udfordret med forskellige gruppearbejder, som også endte med en fremlæggelse i plenum.

Undervejs gav de unge kvinder nogle friske bud på, hvordan de opfattede vores organisation, og de kom senere med nogle spændende bud på, hvordan Soroptimist International kunne ændre stil og praksis i vores arbejde.

Et af højdepunkterne for de unge kvinder var mødet med vores europæiske præsident, Renata Probst, der holdt et flot oplæg om vores organisation og samtidig optrådte som positiv rollemodel ved at fortælle om sin uddannelse og sit karriereforløb.

Kompetente undervisere og mentorer

Alle 25 kvinder fik ved kursets afslutning tilbud om en personlig mentor efter eget valg, og det tilbud blev godt modtaget.

Underviserne var hovedsagelig kompetente, inspirerende fagfolk fra de nordiske lande. De allerfleste soroptimister, som ydede en stor, frivillig arbejdsindsats og samtidig var gode rollemodeller og repræsentanter for soroptimismen.

Rapportering i sponsorklubber

Fire af de fem danske deltagere havde en klub som sponsor. Og efterfølgende har de alle tilbudt at komme ud i deres sponsorklub og fortælle om deres udbytte af kurset.

Birgit Årsnes og Kirsten Torpe
Den danske SNLA-arbejdsgruppe