Stop vold mod kvinder

Stop vold mod kvinder

Også i år vil Birkerød Soroptimisterne farve verden orange

Den orange farve symboliserer en lysere fremtid for verdens voldsramte kvinder og er den internationale farve for FN-kampagnen Stop vold mod kvinder

Lørdag den 02. december går Soroptimist International Birkerød sammen med danske Soroptimister fra de fleste af landets 50 klubber på gaden. Vi står på hovedgaden ved ’Irma-torvet’ mellem kl. 1030 og 1230 for at vise Rudersdals borgere at vi tager den stigende vold mod kvinder alvorligt. Også i vores lokalområde  er partnervold et problem, det ved vi gennem vores samarbejde med Kvindehuset i Lyngby, udtaler Solveig Løfberg, som står i spidsen for Birkerød-klubbens 35 medlemmer. ”15. november arrangerede vi i samarbejde med Hovedbiblioteket i Birkerød en tema-aften med aktuelle forfattere og forstander for Kvindehuset i Lyngby hvor netop partnervold var i fokus.”

Formålet er at støtte op om FN-kampagnen, Stop vold mod kvinder. De voldsramte kvinder skal vide, at vi står sammen for at hjælpe dem ud af de svære vilkår. Hele samfundet skal gøres bekendt med problemet. Den 25. november er FN´s Internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder.

SIBpressemeddelelseOrangeDage2023