SI Nyborg – Gry Jexen – Kvinde kend din historie

SI Nyborg og Nyborg Bibliotek har haft flere forskellige samarbejder om eventer/arrangementer.

Nu gør vi det igen – nemlig med forfatteren Gry Jexen om hendes bog Kvinde kend din historie. Bogen fortæller om 50 kvinder, der hver på sin måde har bidraget til Danmarks historien.

Vi ser arrangementet som en optakt til Kvindernes International Kampdag (8. marts) og foredragsaftenen kommer ikke til at stå alene.

Sammen med Lokal Historisk Arkiv er der fundet materiale frem, matr. der blev præsenteret ifm 100 året for kinders stemmeret i 2015.
Det er plakater – som udgør en udstilling. Udstillingen vil starte i ugen før foredraget – med fremvisning på Ørbæk og Ullerslev Bibliotek og sluttende på Nyborg Bibliotek med en fernisering den 27. febr. Samtidig vil der være aktivitet på børnebiblioteket – seje piger, pigeliv o.l.

Ifm 5. juni 2015 indviede SI Nyborg vort Egetræ – Kvindeegen – på arealet mellem Kronprinsensgade og Ravelingsbroen – ovennævnte udstilling vil også vise noget om dette Egetræ samt øvrige Egetræer planten ifm 5. juni i tidligere år.

SI Nyborg vil stå ved Osteboden / Fru Hansen i Kongegade i Nyborg lørdag, den 25. febr. kl. 10-12 og fortælle mere om udstillingen samt om foredraget.