Kvindedag i Kulturhuset

8. marts gruppen i Skanderborg inviterer til Kvindedag onsdag den 8. marts – hele verdens internationale kvindedag.

Overskuddet fra arrangementet går til lokale og internationale projekter for kvinder og børn. Kvinder hjælper kvinder.

Aftenen byder på foredrag med Hanne-Vibeke Holst og musikalsk underholdning ved koret Vocalí.

Program

Kl. 18.15: Velkomstdrink og lotteri med mange flotte præmier
Kl. 18.30: Dørene åbnes
Kl. 19.00: Foredrag ved Hanne Vibeke Holst
Kl. 20.15: Pause med kaffe, te og kage. Afhentning af præmier
Kl. 20.45: Musikalsk underholdning ved Vocali
Kl. 21.30: Afslutning

Hanne-Vibeke Holst
Kom helt ind under huden på den populære og prisbelønnede forfatter Hanne-Vibeke Holst, når hun i det ærlige og personlige foredrag “Min egen hovedpine – eller hvordan jeg blev (en ældre) kvinde” inviterer publikum med ind i sit eget liv og røber, hvad hun selv har bakset med i de tyve år, der er gået, siden hun som 40-årig udgav den feministiske bestseller “Min Mosters Migræne – eller hvordan jeg blev kvinde”.

Hanne-Vibeke Holst taler om at gå gennem fyrrerne og halvtredserne, at miste sin mor og sin fertilitet, at skulle vinke farvel til sine børn, at få rynker og brystkræft og til sin overraskelse opdage, at man (stadig) ikke er så fri, som man troede. Hun fortæller om dødsangsten og det snigende mismod, der kan følge med alderens forfald, og om hvordan man smider den usynlighedskappe, som mange 50+ kvinder oplever, at de har fået kastet over sig.

Hanne-Vibeke Holst kommer også til at tale om viljen til at holde fast i sine ambitioner og sin identitet, om at svinge udenom vigesporet og i stedet insistere på retten til at være her. Hun taler om bedstemorrollens farer og Barnaby-sofaens fristelser og det gode ved gin og tonic på en onsdag. Og nå ja, så taler hun nok også om nødvendigheden i at holde sig skarp som engageret seniorfeminist.

Vocalí
Vocalí er et rytmisk og klassisk kor under ledelse af Alice Vestergaard. Koret synger et bredt udvalg af flerstemmige sange – fra moderne og rytmiske numre til til klassiske korstykker fra ind- og udland. Vocalí har base i Skanderborg og har eksisteret siden 2011. Koret består af omkring 30 korsangere i alderen 25-60 år.

Om kvindedagen
8. marts gruppen består af: Nutidens Kvinder, Soroptimisterne i Skanderborg og Lions Q Hørning.