junimødet SI Aarhus

Heldagsudflugt søndag 11. juni til

Herregårdsmuseet Gammel Estrup 

Junimødet erstattes i år af en udflugt til Gammel Estrup, Randersvej 2, 8963 Auning.

Siden 1930 har Gammel Estrup været museum, der viser livet for herskaber og tjenestefolk på en dansk herregård. I 600 år var Gammel Estrup ellers ejet af slægten Scheel, der var blandt landets rigeste, men hele familieformuen blev i løbet af 25 år formøblet af Jørgen Scheel med tilnavnet Den vilde Greve. Hans eksorbitante forbrug på rejser, ure, smykker, bøger, malerier og kvinder kan man blandt mange andre historier høre om, når man går igennem de mange flotte stuer.

TV2 Østjylland sendte fornylig et indslag om Gammel Estrup, det kan du se her: https://www.tv2ostjylland.dk/arkiv?date=2023-04-30&clip=8fba5fbf-9503-4dde-ae9a-56e7cebb856d , og søndag 28. maj klokken 19.30 kommer der på TV2 Østjylland endnu et indslag om Gammel Estrup.

For dem, der har lyst, er der samkørsel fra P-pladsen ved TV2 Østjylland, Skejbyparken 1, 8200 Aarhus N. Herfra er afgang præcis klokken 9.30, så kom gerne lidt før, så vi kan se, hvor mange biler, vi kan fylde.  

Planen er derefter, at vi kl. 10.00 mødes ved billetkontoret på Gammel Estrup og sammen køber billetter, for hvis vi er mange nok, får vi grupperabat. 

Moving the World gruppen vil lave frokost, kaffe og kage til os. Afhængig af vejret kan vi enten sidde udenfor på gårdspladsen, inde i et af orangerierne eller nede i kælderen ved langborde.

Der er meget at se: Indvendig er der flere etager med fine stuer og et køkken i kælderen, og udenfor er der park og køkkenhave med historiske bede. Indgangsbilletten giver også adgang til nabomuseet Det Grønne Museum, – det er for dem med rigtig meget overskud.

Prisen for hele dagen er 250,- , som dækker entré, frokost, kaffe og kage. Beløbet bedes indbetalt samtidig med tilmelding, som er senest 1. juni

Vi håber, mange vil tage med på denne udflugt!

Kh. Lena T og Søs

SI Invitation Gl. Estrup 11.6.23