Der strikkes og hækles stadig…

SI Kerteminde har gennem flere år været leverandør af strikkede bomuldshuer til de nyfødte i Grønland, og senest også Færøerne.

Faktisk er de flittige strikkedamer slet ikke Soroptimister, men blot GODE venner af klubben som hhv. strikker og færdigmonterer huerne. Kontakten til hospitalet og strikkedamerne klares af et mangeårigt medlem af klubben, Gerda Lindholm, ligesom forsendelse også klares af Gerda.

Hvor mange huer det efterhånden er blevet til står hen i det uvisse, men aftalen med Færøerne medførte at der i 2021 blev sendt 100 huer afsted hertil, og næste sending på ca. 50 huer er ved at være klar…

På foranledning af Else Lund kom der for ca. et år siden en aftale i stand, så der nu også hækles og strikkes mosekurve og svøb til OUH. Projektet forestås af Else Lund, som selv er flittig med hæklenålen…

Nedenfor er indsat en takkemail vi netop har modtaget fra Britta Blume Dolleris, OUH.

”Fødegangen på OUH takker for svøb og mosekurve, som er doneret af Soroptimisterne i Kerteminde.
Svøbene og mosekurvene bruges til de fostre som ikke ser dagens lys. De bliver på den måde svøbt i mere hjemlige og personlige klæder, end hospitalsklæder. Dette har stor betydning for familierne og deres oplevelse i en svær tid. Vi takker for donationerne.”