Skolebørnsbespisning i Burkina Faso

Moving the World to End Hunger

Projektet Moving the World to End Hunger er et projekt, der er lanceret af en arbejdsgruppe i SI DK – og i et samarbejde med partneren FN-forbundet, hvor SI DK er kollektivt medlem.
FN-forbundet administrerer Stop Sult Fonden. Donationer indbetales direkte til Stop Sult Fondens konto, der bidrager til FN’s Fødevareprogram og støtter WFP’s arbejde i Burkina Faso og sikrer skolemad til børn.

Projektet er således et projekt, som mange af SI DK’s klubber støtter – bla i 2021, blev der indsamlet 400.000,- kr. Læs mere på SI DK web siden derom.

Nyborg klubben har i mange år støttet op om dette projekt – bla via indtægter ved  “Halloween på Volden” samt via det nyere initiativ Cykling rundt i DK.

I forbindelse med MtW arrangeres der årligt en event med besøg i FN-Byen i Nordhavn, København. Det må siges, at være en stor oplevelse at komme derind og se og høre om FN-Byen, men også om projektet MtW.

Se mere under de forskellige faner nedenunder…..

 

MtW i 2022 - da de kom til Nyborg

MtW Moving the World to End Hunger 2022.
MtWpåhjul med start i Skagen lørdag ankom torsdag til Nyborg – direkte fra Bogense, Otterup og Kerteminde. Strålende vejr og højt humør. Flere Soroptimister havde fulgt “de 3 på hjul” fra Bogense og til Nyborg og alle blev mødt af Nyborg Soroptimister samt 3 herrer fra Nyborg Cykelklub. Fremmøde betød en donation på 100 kr pr person fra Sinatur Storebælt til MtW projektet. Meget flot!
Foto viser MtW stafetten som blev overleveret fra SI Kerteminde til SI Nyborg og efter 3 – 4 timer overrakt fra SI Nyborg til MtW til videregivelse til SI Soroptimist Næstved som i dag har modtaget MtWpåhjul. Senere fredag videre til FN Byen og med afslutning v Sinatur i Lyngby.
Link til MtW web – med rigtig megen information:
https://www.mtwpaahjul.dk/

Fakta - Moving The Word to End Hunger og FN Byen i Kbh.

Moving the World to End Hunger er et Stop Sult projekt, der afvikles i samarbejde med FN – Verdens Fødevareprogram (WFP) og FN forbundets STOP SULT FOND. Projektets midler bruges til skolemad i Burkina Faso.

Ifm Moving the World to End Hunger er der i flere år arrangeret et møde i FN Byen i København. Det er et fantastisk spændende sted at besøge – Interationalt, spændende, imponerende og motiverende i vort arbejde.
I 2021 bliver det den 19. marts.

 

Cykling rundt i DK - og forbi Nyborg

Cykling rundt i Danmark

Midt under Corona valgte 2 Soroptimister fra SI Vejle, – Ida og Bente – at støtte op om MtW projektet på en utraditionel måde:

Starten gik fra Sinatur Storebælt i Nyborg den 22. aug. kl. 9 – morgenmad sponsoreret af Sinatur til Soroptimister og andre der havde mulighed for at følge starten – bla Nyborg Cykelklub. 16 aktive cyklister fulgte Ida og Bente på vej.

Soroptimisterne Bente og Ida – fortsætter cykelturen indtil 30. aug., hvor de slutter ved Sinatur Haraldskær i Vejle.

Halloween på Volden i Nyborg 2019

Moving the World to End Hunger m Halloween på Volden 2019:
Fredag, den 1. nov. 2019 kl. 17.00-18.30 med Gys, Grin, Slik, Historie og Suppe.

 

 

Fotos herunder: Anders Strøm Jensen.

https://nyborg.soroptimist-danmark.dk/sites/default/files/nyborg/pp_foto_si_nyborg_volden_pdf_0.pdf

Halloween på Volden i Nyborg tidligere år

_si_nyborg_volden5_pdf_0

2018:
Der deltog 89 børn og 69 voksne. Overskuddet blev på kr. 6.679,-, som doneres til Moving the World to End Hunger – Burkina Faso.

 

2017:
Der har været afholdt Moving the World to End Hunger m Halloween på Volden i 2017.

2016
Nyborg Soroptimistklubs arrangement ” Halloween på Volden” fredag d. 28. oktober til fordel for STOP SULT blev en kæmpe succes.
200 børn og voksne deltog i den uhyggelige tur på volden. Her mødte de zombier og mørkemænd. Ægte gys. Nyborg Soroptimistklub har sendt 12.000 kr. til ”STOP SULT FONDEN”. Vi vil gerne sige tak til alle, der deltog.

En særlig tak til eleverne på IB linien, Nyborg Gymnasium, som var med til at gøre det til en ægte ”uhyggelig” tur på volden. De havde også en kagebod, hvor overskuddet  gik til STOP SULT, og så  stod de for ansigtsmaling til børnene. Tak til spejderne fra Mads Lerches Trop for hjælpen med græskar. Også en særlig tak til Nyborg Bibliotek/ Den sorte Mand, der fortalte gyserhistorier, og børnene rykkede tæt sammen. Tak til Erik Sørensen for musikalsk underholdning. Tak til Nyborg Handelstandsforening, Fynske Bank, Koppers A/S, Føtex, Rema 1000, Kvickly, Bog & Ide for bidrag og tak til Restaurant Teglværkskoven, som leverede græskarsuppe.

2015
Igen i år havde vi et Halloween arrangement på Volden til fordel for “Moving The World to End Hunger 2015”
Vi havde en ca 2 km lang tur langs volden med udskårne græskarhoveder med lys i.
De børn, der havde afleveret udskårne hoveder, fik alle en præmie, som var sponseret af hhv Bog og Ide, Føtex, Kvickly og Rema 1000
Til at skabe den rette uhyggesstemning havde vi fået elever fra 1B på Nyborg Gymnasium til at optræde i fantasifulde forklædninger, og efter turen var der lækker , varm græskarsuppe sponseret af Restaurant teglværksskoven. Det var et meget vellykket arrangement med ca 200 deltagere – og i flot vejr. Fynske Bank og Koppers havde doneret beløb, så vi kunne glæde os over at sende 12.000,- kr til skolebespisning i Burkino Faso.

2014
En uhyggelig tur på volden fredag d. 31. oktober 2014 til fordel for bespisning af skolebørn i Burkino Faso.
Det var et meget vellykket arrangement, hvor der deltog 86 voksne og 43 børn. De fik en god oplevelse med gys og grin først og fremmest fremkaldt af en håndfuld elever fra 2.i på Nyborg gymnasium, som var uhyggeligt sminkede og udklædte.
Efterfølgende var der dejlig varm græskarsuppe sponseret og leveret af Rasmus Kirk Henriksen fra Restaurant Teglværksskoven. Arrangementet var sponseret af Nyborg handelsstandsforening og Fynske Bank.

Tidligere år har vi haft et tilsvarende koncept med gåture på volden