Øvrige mindre projekter

Igennem årene har Soroptimisterne i Nyborg haft mange forskellige korte eller længerevarende projekter.

Her skal nævnes nogle af dem:

 

 

Studerende i Vietnam Juni mødet 2018

Juni klubmødet i 2018

For 2 år siden fik vi et brev fra 2 unge piger, Stinne Wildt Andersen og Fie Brøndum, der læste til sygeplejerske og gerne ville tage den ene af deres praktikperioder i Vietnam. De bad os naturligvis om lidt finansiel bistand. Det ville vi gerne give dem, men så ville vi også høre lidt om deres tur, når de kom hjem.
Der har været adskillige forhindringer i forhold til at høre om turen, men nu lykkedes det endeligt. De er begge i mellemtiden blevet færdige som sygeplejersker, blevet gift og blevet gravide 🙂
Det var et dejligt og oplysende foredrag, som både i ord og billeder vidnede om et helt andet forhold til hygiejne, personlig pleje og syn på mennesket, end vi har her i Danmark. De to piger havde uden tvivl haft en skelsættende oplevelse, som de vil bære med sig resten af livet.

Bryd tavsheden 2018

Bryd Tavsheden –  i marts 2018 havde vi et helt specielt arr, – især for pigerne på Nyborg Gymnasium

Fotos fra en rigtig spændende formiddag på Nyborg Gymnasium i selskab med mange unge piger – SI Nyborg i samarbejde med foreningen Bryd Tavsheden.
Soroptimisterne stod for arrangementet og donerede kr. 10.000,- til at afhjælpe familie- og kærestevold i Danmark.

AIDS projektet

I mange år har SI Nyborg deltaget i salg af forskellige produkter ifm AIDS Dagen den 1. dec. – alt salg/støtte til fordel for AIDS Fonden.  Udvalget og vort projekt blev indstillet i 2018.