Venskabsklub

Soroptimist International Kerteminde har en engelsk venskabsklub, også kaldet Friendship Link:

SI Buxton and District, Derbyshire, England (2005)

Siden Friendship linket blev startet har flere klubmedlemmer på skift haft kontakten til Buxton, og i 2018 overlod Kirsten Torpe, efter mange år pennen til Birte Høg Petersen.
Klubben har haft besøg af et medlem fra Buxton i april 2007, og i 2009 arrangerede vi et venskabstræf med besøg af 10 klubmedlemmer fra Buxton. Det var tre spændende og hyggelige dage, hvor vi viste byen og dens seværdigheder frem, besøgte byens borgmester på rådhuset, og fik sunget og snakket det bedste vi kunne.
I juni 2011 var det så tid for et genbesøg, så her drog flere af klubbens medlemmer til Buxton, hvor de bl.a. deltog i klubbens 39-års charterfest.
Ved Kerteminde Klubbens 25-års jubilæum i september 2015 var vi igen så heldige at få besøg af tre Soroptimister fra Buxton. To af dem havde medbragt deres ægtefæller, og alle blev privat indkvarteret. Igen blev det til mange ture rundt til diverse seværdigheder.

 

Buxton klubben mødes lidt oftere end vi gør i Kerteminde.
Mens vi kun har ét klubmøde hver måned, så mødes Soroptimisterne i Buxton to gange om måneden – ét såkaldt Business meeting uden spisning og et Dinner meeting. På de sidstnævnte møder, tændes der ofte lys – en tradition vi introducerede dem for ved besøget i 2009. Men det er ikke en fast procedure, som hos os.