Orange Dage

04/12 - 2022
Kategorier: Nyheder

Soroptimisterne farver verden orange

Den orange farve symboliserer en lysere fremtid for verdens voldsramte kvinder og er den internationale farve for FN-kampagnen Stop vold mod kvinder.
I anledning af FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder den 25. november, farver Soroptimisterne i Kerteminde byen orange i perioden 24. november til 10. december.

I denne periode er der orange bånd og flyers i midtbyens lygtepæle og på Langebro. Derudover vil Amanda statuen være iklædt orange tørklæde – og når mørket sænker sig stå i orange skær.

Lørdag den 3. december er Soroptimisterne tilstede i Langegade fra kl. 10-12, for at gøre opmærksom på, at vold mod kvinder er et stort problem, og at der bør sættes ind overfor problemet.
Inden Soroptimisterne begiver sig ud i byen, vil Bella Vista underholde med julesange på Johs. Larsens Plads foran Skt. Laurentii Kirke.

Årsagen til at Soroptimisterne verden over er gået ind i arbejdet er for at gøre opmærksom på, at vold mod kvinder stadig er et problem og noget som begrænser mange kvinder både i familier og på arbejdspladser.
Når en kvinde udsættes for vold betyder det ofte, at hendes børn også får svære vilkår. Derfor er det vigtigt, at stoppe volden og sørge for at alle kvinder behandles ordentligt.

Fakta:
På verdensplan bliver 1 ud af 3 kvinder udsat for fysisk eller seksuel vold i løbet af deres liv.
Men også i Danmark er der plads til forbedringer – her udsættes 38.000 kvinder hvert år for partnervold.
Ca. 10 kvinder dræbes hvert år af en partner eller ekspartner.
Årligt tager 2.000 kvinder på krisecenter. Af dem har 55% været udsat for vold i over 3 år.
Hver 10. kvinde under 24 år har været udsat for vold af en nuværende