
Klubmøde februar – Virksomhedsbesøg hos Odense Marcipan
Klubmøde 25.februar 2025
Virksomhedsbesøg hos Odense Marcipan
Jeanette Madsen bød os velkommen og fortalte om Odense Marcipans historie, og hvordan virksomheden håndterer de mange regler omkring fødevaresikkerhed og bæredygtighed.
Odense Marcipan er grundlagt i 1909 og er nu det største mærke indenfor fremstilling af marcipan. Der er opkøbt flere virksomheder undervejs, bl.a. Bæchs Conditori i Hobro, som producerer kager på frost til grossister i Danmark, som igen videresælger til landets supermarkeder. I 1990 blev de forskellige virksomheder, bl.a. Odense, Bæchs, Kims og Beauvais m.fl. samlet under koncernen Orkly, med hovedsæde i Norge.
Fabrikken har eget laboratorium og bageri, som afprøver varer og opskrifter. Der er ansat omkring 150 medarbejdere. Der anvendes 500 – 550.000 tons mandler om året, og de købes hovedsageligt i Californien og Australien. Mandlerne afskalles og males til marcipan. En del blandes med abrikoskerner, som er mere bagefaste.
Jeanette står for fabrikkens fødevaresikkerhed og bæredygtighed – såsom kvalitet, sunde varer, medarbejdertrivsel, miljø/økonomi (som f.eks. energi, vand, emballage)
Efter Jeanettes indlæg fik vi en lille rundvisning i laboratoriet, bageri og pakkeri, hvorefter vi fortsatte til restaurant Giraffen i Odense Banegårds Center, hvor vi fik serveret en dejlig herregårdsbøf og efterfølgende kaffe.
Aftenens møde blev meget kort, da der også var andre i restauranten.