Foredrag af foreningen, Børns Voksenvenner

04/06 - 2024
Kategorier: Nyheder

Foredrag af foreningen, Børns Voksenven ved Pia Vinsten, der er Formand for Børns Voksenvenner, Svendborg-Langeland, og Grethe Bunkenborg, der er frivillig voksenven og matcher i Svendborg.

Foreningen blev stiftet i 1991 i Kbh. af socialrådgiver Gerd Augsburg, støttet af socialministeriet, Egmontfonden m.fl.. I 1997 kom flere afdelinger til og i 1998 blev Landsforeningen stiftet. Det er en medlemsbaseret forening. I 2013 kom den på finansloven, med en støtte på kr. 5-6.000.000.

Der er på Fyn i dag lokalforening i Nyborg, Odense, Assens og Svendborg-Langeland. Foreningens vision er

 

at gøre en positiv, livsvarig forskel for børn og unge med spinkle eller svære familieforhold. Dens mission er med udgangspunkt i v

iden, faglighed og erfaring, at skabe værdifulde og udviklende venskaber mellem ramte børn og ressourcestærke voksne. Foreningen har flest kvindelige voksenvenner, og søger til stadighed mandlige voksenvenner. Som frivillig i Børns Voksenvenner arbejder man som frivillig, samarbejder med sundhedsplejen, deltager i foredrag og andre arrangementer både for alle samt ”lukkede arrangementer”. Den personlige kontakt er af afgørende betydning.