Nanu-Grønland

Det er vi særligt stolte af:

SI Kertemindes lykkedes over en 4-årig periode at indtjene og donere 93.000 kr. til Ungeorganisationen NANU – en non-profit og upolitisk organisation med formålet, at skabe væresteder for børn og unge i Grønland. Pengene til projektet blev indtjent ved bl.a. modeopvisning og flere koncerter – og gav på den måde god omtale i klubbens nærområde. Projektet har ligget stille nogle år, da NANU har været støttet af diverse fonde, men tages op i klubben igen i 2021 – nu som julehjælp.

At projektet kom i gang i Kerteminde, skyldtes at et af vores medlemmer, Aase Aagaard under et familiebesøg i Nuuk i 2009 fik kendskab til NANU og deres store arbejde. Hjemme igen berettede Aase om projektet, og inden længe var hele klubben involveret – et klubmedlem åbnede sit galleri, hvor der blev arrangeret modeopvisning, der blev arrangeret koncert i kirken, hvor Julie Bertelsen uden honorar stillede op, og da vi først var i gang fulgte flere arrangementer hurtigt efter…
Projektet gav god opmærksomhed i lokalområdet, og andre Soroptimistklubber fulgte vores eksempel og donerede til NANU projektet. Projektet gav også bonus på anden vis, da Kerteminde klubben i 2011 blev indstillet til Best practice Award i 2011, og vandt.