Danmarks mindste cykelløb, med verdens bedste formål

12/08 - 2021
Kategorier: nyheder

Pressemeddelelse  fra Soroptimisterne Bogense-Nordfyn

 

Soroptimist International Bogense-Nordfyn er medvært og deltager i

Danmarks mindste cykelløb, med verdens bedste formål.

Ida Gormsen og Bente Lorenzen, Soroptimister i Vejle har i samarbejde med Vejleklubben skabt et cykelløb, som startede i sommeren 2020.

Formålet med cykelløbet er at gøre Soroptimist International synlig, men det største formål er

 • At SI i samarbejde med Stop Sult Fonden og FN’s World Food Program(WFP) kan Moving the World to end hunger 2021
 • Hvert år afholder lokale SI klubber over hele landet aktiviteter for at skabe

opmærksomhed omkring og indsamle penge til WFP’s skolemadsprogram Burkina Faso.

Dette cykelløb kommer Danmark rundt og starter den 15. august 2021 i Sønderborg og kommer til Bogense den 15. august 2021 ved middagstid. Ida og Bente kommer cyklende sammen med Soroptimister fra Bogense-Nordfyn til Bogense Havn.

Her vil Der være velkomst ved Borgmester Morten Andersen og Præsident for Si Borgense-Nordfyn Anne Birgitte Helbo.

Derefter vil der være frokost på Bogense Hotel, hvor alle der er interesseret kan deltage og købe i frokost til 109 kr., hvor af der er et lille overskud der går til Moving The World To End Hunger.

Soroptimist International Bogense- Nordfyn vil ved samme lejlighed donere et større beløb.

Derefter cykler Ida og Bente videre til Nyborg over Odense. SI Odense vil ligeså gerne donerer et beløb og det sker ved et pit stop ved Store Klaus, Odense N.

Cykelløbet afsluttes den 21. august 2021 ved Haraldskær ved Vejle. Efter Ida og Bente bla. har besøget Ringsted, Næstved, Gentofte, Århus, Mariager Fjord, Ålborg, Silkeborg, Herning, Ringkøbing, Varde og Ribe

Undervejs støttes dette cykelløb ligeså af Sinatur Hotellerne (Storebælt, Frederiksdal, Skarrildhus og Haraldskær) i Danmark. Hvor der ved hvert Hotel doneres kr. 100 for hver cykelist der cykeler over målstregen. Dette kan alle deltage i, så tag cyklen i bilen og kør til Nyborg og vær med til at cykle over målstregen.

Vil du være med så kontakt Soroptimist Toni Clausen telefonnummer 20481187
eller Line Loklindt telefonnummer 4053 9053 og få mere information.

 

Fakta om skolemadsprogrammet i Burkina Faso

 • FN’s World Food Programme (WFP) i Burkina Faso vil i 2021 sikre skolemad til 190.000 skolebørn. 80.000 gennem det regulære skolemadsprogram og 110.000 skolebørn gennem Emergency School Feeding programmet i regionerne Centre-Nord, Sahel, Est, Boucle du Mouhoun og Nord. WFP vil sikre, at alle skolebørn får to nærende måltider om dagen.
 • For at sikre, at piger færdiggør grundskolen, får familier med døtre i de to ældste klasser i grundskolen, som har en fremmødeprocent på 80% eller mere, ekstra fødevarerationer til resten af familien.
 • Skolemåltider tilskynder generelt forældre i Burkina Faso til at sende og holde deres børn i skole, hvilket sikrer børnene en uddannelse og en bedre fremtid.
 • Skolemadsordningen sikrer samtidig, at børnene bliver i stand til bedre at følge undervisningen. Det er svært at fokusere på matematik og grammatik, når maven er tom.
 • Kronisk fattigdom kombineret med konsekvenserne af klimaforandringer, konflikt og COVID-19 har resulteret i gentagne fødevarekriser. Dertil kommer, at fødevarepriserne atter forventes at stige voldsomt. Det har gjort det meget svært for landbrugere og andre i de berørte regioner at få råd til at sende deres børn i skole.

 

Fakta om Moving the World to End Hunger

 

 • Et samarbejde mellem Soroptimist International, Stop Sult Fonden og FN’s World Food Programme (WFP).
 • Hvert år afholder lokale SI klubber over hele landet aktiviteter for at skabe opmærksomhed omkring og indsamle penge til WFP’s skolemadsprogram i Burkina Faso.
 • I 2020 blev der indsamlet DKK 175.000 svarende til, at 570 skolebørn blev sikret nærende skolemad hver dag i et helt år. 25 klubber deltog i Moving the World to End Hunger.
 • Det koster DKK 1,55 at give et barn et næringsrigt måltid gennem WFP’s skolemadsprogram.
 • Siden 2012 har Soroptimist International Danmark indsamlet 1¼ millioner kroner – DKK 1.245.000 Hvilket betyder, at 4.020 børn er blevet sikret et nærende skolemåltid i et år.