Kvindernes Internationale Kampdag 2023

GÅ I TO FORSKELLIGE SKO, for ligestilling mellem kønnene.

Til den Kvindernes Internationale kampdag den 8. marts 2023, foreslår Soroptimist International of Europe (SIE) at fokusere på uligheder mellem kønnene.

Ved at opfordre alle kvinder til at bære to forskellige sko den 8. marts, vil vi sammen øge opmærksomheden på den fortsat store ulighed kvinder oplever i dagligdagen over hele kloden.

FN udtaler at “ligestilling ikke kun en grundlæggende rettighed, men et nødvendigt grundlag for en fredelig, velstående og bæredygtig verden”. Kvinder repræsenterer i øjeblikket 50 % af verdens befolkning. Alligevel har næsten hele denne halvdel af befolkningen i dag ikke de samme sociale rettigheder eller borgerrettigheder, uddannelsesmæssige eller professionelle muligheder eller er ofre for kriminalitet på grund af deres køn.

Læs mere her om mål nr. 5

Medlemmerne af Soroptimist International Odense, bar to forskellige sko på deres månedlige møde, for at forene sig til fordel for “Gå i to forskellige sko, for ligestilling mellem kønnene kampagnen” på den internationale kvindekampdag 2023.
María og Anna Vibeke med to forskellige sko, for ligestilling mellem kønnene.