Kenya – byen Kisumu

Karabondi skolen har afholdt et flere dages seminar for pigerne på skolen.

 

Aarhus soroptimistklub har afsluttet et sponsorat, hvor 5 piger er kommet igennem et 3-års skoleforløb på Karabondi Girl’s Secondary School. Sammen med Aarhus Tech starter vi et nyt sponsorat for to piger gennem tre år. Til venstre er det Cinyscovia og til højre er det Oliven. I midten ses skoleleder og soroptimist Christine Musiga. Begge piger er forældreløse og bor hos hhv en tante og en bedstemor. Uden et sposorat ville ingen af dem have mulighed for at gennemføre et skoleforløb.

Læs her om Cinyscovia
Læs her om Oliven

Cinyscovia og Oliven har nu modtaget skoleuniformer, rygsække, bøger og mange praktiske ting til deres skoleforløb. Det var to meget berørte piger, der blev fejret af lærere og soroptimister i Kisumu.

Der er to soroptimistklubber i byen Kisumu, og vi støtter begge klubberne økonomisk.

I 2017, 2018 og 2019 sponsorerer vi, at 5 piger fra Kisumu kan gennemføre deres uddannelse.

Dolphine
Jusphine
Rose
Terry
Joyrose

Alle pigerne går på Karabondiskolen, som er en kostskole. Deres forældre ernærer sig primært ved fiskeri. Pigerne kan ikke forblive i skolen uden bidrag til årsgebyr til skolen samt til skoleuniform.

Uddannelse er grundlaget for fremgang – ikke mindst for piger i hele verden.

Besøg fra Kisumu

I sommeren 2016 fik vi besøg af 12 kvinder fra de to klubber i Kisumu. Der var lagt et stort program for at vise den danske kultur, så Legoland blev besøgt, såvel som Aros, Momu, domkirken, festugen, Jens Vejmands grav, Baunekirken i Tjørring, en kostald, Brande, universitetet, Aarhus Tech, fællesbyggeri i Hjortshøj, genbrugsbutikker, TV2, København. Det var oplevelser med fest og farver, og sang ved enhver lejlighed.

Rapport fra besøgetaf ”de 12 fra Kisumu”i Aarhus 25 august –2 september 2016.

I marts 2015 besøgte Hanne Jensbo, Kirsten Lundby og Andreas Lundby begge klubberne og kunne se, hvorledes vores donationer er med til at forbedre vilkårene i samfundet.

I marts 2015 besøgte Hanne Jensbo, Kirsten Lundby og Andreas Lundby begge klubberne og kunne se, hvorledes vores donationer er med til at forbedre vilkårene i samfundet.

Læs og se alle billederne i rapporterne fra SI Kisumu

Læs her om nyt skolegulv
Læs her om indkøb af stole til kvindegruppe
Læs her om indkøb af musikinstrumenter

Når soroptimistklubber støtter andre soroptimistklubber, er der ingen fordyrende mellemled til administration. De enkelte soroptimistklubber skal altid aflægge rapporter før og efter et projekt. Og ved besøg og selvsyn følger vi og glæder os over, hvorledes vi kan være med at til at gøre tilværelsen bedre for kvinder og børn i hele verden.

I forbindelse med vort 75 års jubilæum i 2012 donerede vi kr. 70.000

Minister for Special Affairs i Kenya, Esther Murugi, modtog på vegne af de to klubber i Kisumu en check på kr. 70.000. Beløbet deles mellem klubberne, således at Kisumu Club får 35.000 til støtte af et skoleprojekt i Vihiga distriktet, hvor man er i gang med opstart af en ny skole blandt fattige familier. De mangler penge til 2 vandtanke til opsamling af regnvand. Der ønskes også anlagt en køkkenhave, så de kan blive selvforsynende med grønsager. Klubben giver en solar lampe, for hver 50 træer, der plantes af skolens elever og lærere.

Kr. 35.000 doneres til Kisumu Winam, der yder støtte til ressourcesvage piger til undervisning i syning, madlavning og andre kompetencegivende emner.

Klubben Kisumu Winam fortæller om deres anvendelse af et delbeløb

Mama Ngina Children’s Home-Kisumu

Mama Ngina Children’s Home in Kisumu is a home for destitute children. It is situated near Kibuye market, next to the Winam Law Court and is under the City Council of Kisumu. Kisumu Winam Club current President Mrs. Cameline Tado is the Chairperson of this institution, and the Kisumu Winam Club Secretary both sit in this board to assist in the running of this facility.

Kisumu Winam Club members have made it a routine therefore that they share and enjoy each year’s Easter with the Children from Mama Ngina Children’s Home. They did it again this Easter when they shared lunch with these children and played with them thereby making them happy and jovial.

Previously, the club has held free medical camps for the children where the club was always able to solicit for medicines and food for them led by Dr. Mrs. Oloo.

Soroptimist Kisumu Winam has a soro corner in the children’s hostel which is painted with soro colours.

Grand Mothers Water Tank Project

The GrandMothers Project is in Karachuonyo in Rachuonyo South District, Homabay County. This project was initiated to assist the aged grannies who are taking care of their orphaned grand children to enable them get water within their reach especially during the dry season.

Overall Best Practice Award 2011

Projektet mellem den danske og kenyanske union om klima-projekter og CO2-reducerende produktion i Kenya fik en pris ved soroptimisterne verdenskongres. Karen Lundbo fra Aarhus var en af projektets bærende kræfter.

70.000 kr har vi doneret til 2 klubber i Kenya

Ved vort 75 års jubilæum modtog Minister for special affairs i Kenya, Esther Murugi, på vegne af de to klubber i Kisumu en check på kr. 70.000. Beløbet deles mellem klubberne, således at Kisumu Club får 35.000 til støtte af et skoleprojekt i Vihiga distriktet, hvor man er i gang med at opstarte en ny skole blandt fattige familier. De mangler penge til 2 vandtanke til opsamling af regnvand. Der ønskes også anlagt en køkkenhave, så de kan blive selvforsynende med grønsager. Klubben giver en solar lampe, for hver 50 træer, der plantes af skolens elever og lærere.

Kr. 35.000 doneres til Kisumu Winam, der yder støtte til ressoucesvage piger til undervisning i syning, madlavning og andre kompetancegivende emner.