Velkommen til Soroptimist International Skjern Tarm

Seneste nyheder

Se alle

SI Skjern-Tarm

SI Skjern-Tarm er en lokal klub, der arbejder for kvinder og pigebørns rettigheder. Vi er en del af en verdensomspændende organisation for kvinder i erhverv. Klubben blev chartret den 11. maj 1996, og er et netværk af kvinder i alle aldre.

Er du interesseret i klubben kan du kontakte os her

 

8. marts foredrag

Søndag den 8. Marts var SI Skjern-Tarm vært ved foredrag med Esma Birdi.

Det var et meget vedkommende og rørende foredrag om Esmas liv. Efter foredraget var der spørgerunde, hvor der blev spurgt ind til Esmas liv i dag.

Desuden kom hun ind på vigtigheden af demokratisk dannelse, integration og økonomisk frihed for indvandrekvinder. Havde hun ikke været økonomisk uafhængig af sin tidligere mand havde hun ikke kunnet bryde ud af sit voldelig ægteskab. Hun beskrev desuden hvordan et liv i parallel samfund underminerer integration.

Ikke mindre end 96 deltog ved foredraget og nød godt af SI Skjern-Tarm medlemmernes berømte kagebord.

Money making i sommertiden

SI Skjern-Tarm har arbejdet penge hjem til klubkassen.

Vi har stillet op med lækkerier til Ladywalk med både pølselsalg og kaffe og kage.

Og haft en bod til “Fest i Fredsskoven” hvor vi solgte kaffe og kage, slik og chips.

SI Danmarks nye præsident er fra Skjern-Tarm

På tværs af alle grænser
Den 5. september var en helt særlig dag for Skjern-Tarms soroptimister. Denne dag havde de nemlig fornøjelsen af sende Karen Teglgaard fra Tarm ind i det nationale samarbejde, der ikke bare binder soroptimister på tværs af Danmark sammen, men som faktisk omfatter alle soroptimister i verden.
Karen Teglgaard glæder sig da også over det spændende arbejde:
”Det er så vigtigt, at vi er synlige, for det gælder jo hele tiden for os om at gøre opmærksom på vores projekter, så andre også er opmærksomme på dem,” siger hun og uddyber:
”For eksempel har uddannelse af kvinder og piger stor opmærksomhed. Soroptimisterne i Danmark støtter flere forskellige projekter med det fokus rundt om i verden. Det er blandt andet vores indrapporteringer af sådanne projekter, der berettiger os til vores status i FN.”
Et godt bagland
Karen Teglgaard slår normalt sine folder i den lokale Skjern-Tarm Soroptimist-klub. Den nye plads som Unionspræsident giver ikke en direkte afsmitning på Skjern-Tarm, men en lille forskel gør det da for de lokale soroptimister.
”For mig personligt er der en tryghed i at vide, at jeg har en velfungerende klub bag mig. Og så kan det nok ikke undgås, at vi lokalt kommer tættere på både at give og modtage inputs,” siger Unionspræsidenten, der da også har fundet sin sekretær lokalt.
”Lone Hansen har heldigvis sagt ja til opgaven. Vi kender hinanden godt gennem mange års samarbejde, og så supplerer vi hinanden virkelig godt.”

Læs mere i Dagbladets fine portræt af Karen Teglgaard her.

Klubmøder

Klubmøde SI Skjern-Tarm

06/10 klokken 19:00 til 22:00 - (2021)
Klubmøde på Bechs Hotel Overdragelse til ny bestyrelse Foredrag med Anne Marie Boile om SNLA 3 personlig min. Birgithe Aarup/Johanne Holk 3 faglige min. Mie Koldby/Lilian Daugård Soroptimister fra andre klubber er velkomne. Hvor: Bechs hotel, Storegade 4, 6880 Tarm Tilmelding: Lilian Daugård Hansen, dgb-tarm@mail.dk senest mandagen før kl. 16.00 Pris: 150 kr.

Klubmøde SI Skjern-Tarm

03/11 klokken 18:00 til 22:00 - (2021)
Firmabesøg på Gibo Plast kl. 20.00 Spisning og klubmøde på Bechs Hotel. 3 pers. min. Dorte Gammeljord/Karina Skovsgaard 3 faglige min. Helle Stærk/Lise Skovfoged Soroptimister fra andre klubber er velkomne. Hvor: Gibo Plast, Ferrodanvej 14, 6900 Skjern Bechs hotel, Storegade 4, 6880 Tarm Tilmelding: Lilian Daugård Hansen, dgb-tarm@mail.dk senest mandagen før kl. 16.00 Pris: 150 kr.

Klubmøde SI Skjern-Tarm

01/12 klokken 19:00 til 22:00 - (2021)
Julemøde på Bechs Hotel 3 personlige min. Lilian Daugård/Hanne Laier 3 faglige min. Annelise Thomsen/Birgithe Aarup Soroptimister fra andre klubber er velkomne. Hvor: Bechs hotel, Storegade 4, 6880 Tarm Tilmelding: Lilian Daugård Hansen, dgb-tarm@mail.dk senest mandagen før kl. 16.00 Pris: 180-200 kr.

Aktiviteter

Regionalmøde på Bechs Hotel

Skjern Tarm
30/10 klokken 09:00 til 16:00 - (2021)
Sæt kryds i kalenderen. Program følger.

SI Danmark Nyhedsbrev

Følg os

Ønsker I at få publiceret noget på vores Facebook profil? Kontakt Facebook redaktionen

Soroptimist International Europe

The Link er bladet, der udgives af Soroptimist International Europe.