Moving the World to end hunger

2023

I 2023 kom cykelholdet igen – direkte fra Grenaa. Vi tog godt imod dem på Egå Ungdomshøjskole kl. 08:00. Lærere, elever, soroptimister m.fl. fulgte dem på vej vide

 

 

Til lykke med Nobelfredsprisen til FN’s Fødevareprogram. Det er dem, vi støtter! ***

Vi har igennem flere år samlet rigtig mange penge ind til FN’s skolemad-projekt i Burkino Faso. Her får piger et gratis måltid i skolen, og på den måde er forældrene mere villige til at sende deres døtre i skole. Projektet hedder Moving the World to stop hunger. Vi er stolte!

Siden 2012 har vi i Danmark hvert år (mellem 30-40 deltagende danske SI klubber) været en solid partner og værdsat støtte til  FN/WFP i Burkina Faso og ikke mindst til vores søsterklub, SI Princesse Yennega,  i Ouagadougou.

I 2021 har Moving the World på hjul bidt sig fast som en landsdækkende aktivitet, der indbefatter mange klubber og skaffer mange penge til det gode formål.

Læs her beretningen om 2021: Beretning – Moving the World på Hjul

 

I løbet af 2020 holdt vi i Aarhusklubben særlige arrangementer, hvor overskuddet dedikeres til dette gode formål

Vi tog imod tre cyklister fra Vejleklubben, der cyklede penge ind til projektet. Samtidigt lavede Aarhusklubben lækker mad, der blev solgt, så klubben på denne måde også tjente penge.

Klubbens Moving the World gruppe rejser penge ved at lave udsøgte retter til vore klubmøder.

 

 

Læs her om nogle af de mange tidligere aktiviteter, vi har afholdt for at rejse penge til netop dette formål.

Moving the World to end hunger

Besøg af cyklister

Fra cykelholdtes ankomst i 2020.

Fakta om skolemadsprogrammet i Burkina Faso

 

  • FN’s World Food Programme (WFP) i Burkina Faso vil i 2021 sikre skolemad til 190.000 skolebørn. 80.000 gennem det regulære skolemadsprogram og 110.000 skolebørn gennem Emergency School Feeding programmet i regionerne Centre-Nord, Sahel, Est, Boucle du Mouhoun og Nord. WFP vil sikre, at alle skolebørn får to nærende måltider om dagen.
  • For at sikre, at piger færdiggør grundskolen, får familier med døtre i de to ældste klasser i grundskolen, som har en fremmødeprocent på 80% eller mere, ekstra fødevarerationer til resten af familien.
  • Skolemåltider tilskynder generelt forældre i Burkina Faso til at sende og holde deres børn i skole, hvilket sikrer børnene en uddannelse og en bedre fremtid.
  • Skolemadsordningen sikrer samtidig, at børnene bliver i stand til bedre at følge undervisningen. Det er svært at fokusere på matematik og grammatik, når maven er tom.
  • Kronisk fattigdom kombineret med konsekvenserne af klimaforandringer, konflikt og COVID-19 har resulteret i gentagne fødevarekriser. Dertil kommer, at fødevarepriserne atter forventes at stige voldsomt. Det har gjort det meget svært for landbrugere og andre i de berørte regioner at få råd til at sende deres børn i skole.

Fakta om Moving the World to End Hunger

 

  • Et samarbejde mellem Soroptimist International, Stop Sult Fonden og FN’s World Food Programme (WFP).
  • Hvert år afholder lokale SI klubber over hele landet aktiviteter for at skabe opmærksomhed omkring og indsamle penge til WFP’s skolemadsprogram i Burkina Faso.
  • I 2020 blev der indsamlet DKK 175.000 svarende til, at 570 skolebørn blev sikret nærende skolemad hver dag i et helt år. 25 klubber deltog i Moving the World to End Hunger.
  • Det koster DKK 1,55 at give et barn et næringsrigt måltid gennem WFP’s skolemadsprogram.
  • Siden 2012 har Soroptimist International Danmark indsamlet 1¼ millioner kroner – DKK 1.245.000 Hvilket betyder, at 4.020 børn er blevet sikret et nærende skolemåltid i et år. I alt har vi  i perioden 2012-2020 indsamlet 1.245.000 Kr. som er gået ubeskåret til skolemad. Og vi fortsætter….