: Præsidenten for SI Varde, Susanne Junge, modtager hér donationen på 5000 kr. fra Jesper Møller Lund, General Manager for Smurfit Kappa Varde.

Så blev det vores tur til at modtage en flot donation på 5.000 kr.

05/03 - 2023
Kategorier: Nyheder

Smurfit Kappa Varde støtter Soroptimist International

I forbindelse med den internationale kvindedag 2023 donerer Smurfit Kappa i Varde 5000 kr. til den lokale afdeling af organisationen Soroptimist International.

”Vi er meget imponerede over den vedholdende indsats, som medlemmerne af SI (Soroptimist International) i Varde yder, for at indsamle og donere midler til velgørende formål” udtaler Jesper Møller Lund, General Manager for Smurfit Kappa Varde. Hjælpeorganisationen SI Varde arbejder for menneskerettigheder via praktiske projekter for alle, og bidrager til at forbedre især kvinders og pigers vilkår. Afdelingen i Varde består af 36 kvindelige medlemmer og er en del af det verdensomspændende netværk Soroptimist International.

En global stemme for kvinder

Henover de sidste 15 år har medlemmerne af SI Varde doneret mere end 1,9 millioner kroner til et hav af velgørende initiativer for piger og kvinder over hele verden, bl.a. i Ukraine, Afrika og Grønland, men også lokalt i Vardeområdet. Donationerne gives især til uddannelsesformål, men kan også gå til fx flygtningehjælp eller støtte til udsatte og konfliktramte områder – altid under Soroptimist Internationals motto ’en global stemme for kvinder’.

Hos emballageproducenten Smurfit Kappa i Varde ønsker man ifølge Jesper Møller Lund at sætte ekstra fokus på kvindernes vilkår i forbindelse med den internationale kvindedag: ”Dette er en vigtig dag, og et vigtigt formål. Vi har mange kvindelige medarbejdere, både i produktionen og administrationen, som virkelig er med til at løfte vores virksomhed. Jeg ser gerne, at vi får endnu flere kvinder i arbejde i emballagebranchen – og så kan vi med støtten til SI forhåbentlig være med til at forbedre vilkårene for andre piger og kvinder verden over.”

Faktaboks

Smurfit Kappa Varde Fabrikken på Malervej 15 i Varde har 33 ansatte og blev etableret i 1993. SK Varde producerer massivpap- emballage, primært til industrikunder og fiskebranchen.