100 år med Soroptimisme.

Soroptimist-aktiviteterne begyndte i Oakland, Californien, USA i 1921 og Soroptimist International fejrer 100 års jubilæum den 3. oktober 2021.

Soroptimist International er en verdensomspændende organisation for kvinder i erhverv, der arbejder på at forbedre kvinder og pigers status.
Vi er på verdensplan ca. 71.000 medlemmer i 2946 klubber fordelt i 121 lande. I Danmark er vi ca. 1.350 medlemmer i 53 klubber.
I Danmark blev den første klub oprettet i København i1938. Soroptimistklubben i Varde blev dannet i 1986. I dag med 41 medlemmer.
Hver klub repræsenterer en bred vifte af alle erhverv. Det giver derfor et omfattende netværk til andre aktive kvinder at være Soroptimist.

Navnet Soroptimist stammer fra latin: Sorores ad optimum. Det betyder søstre, der vil det bedste.

Soroptimist Internationals motto er: ”a global voice for women”
Vi arbejder bl.a. indenfor FN´s 17 verdensmål, specielt nr. 4 og 5 som fremmer kvinder og pigers uddannelse og mentoring samt ved at gøre en indsats for at udrydde kønsbaseret vold.

Vores projekter i Danmarks Unionen er bl.a. Skoleprojektet i Addis Ababa, Etiopien, Stop kvindehandel, Teenagemødre i Rumænien og SNLA. Soroptimist Nordic Leadership Academy tilbyder hvert år unge kvinder med nordisk eller anden etnisk baggrund i alderen 20-30 år en gratis uddannelse i ledelse og personlig udvikling.

Selve klublivet er ramt af Covid-19 og aflysninger af klubmøder er desværre en realitet.

Vi glæder os derfor meget til et spændende klubliv i 2021 med flere nye Soroptimist tiltag.

Den 3. oktober 2021 fejres Soroptimist International´s 100 års jubilæum på Millinge Park Hotel i Middelfart.

I forbindelse med kongressen i Krakow i Polen fra den 2. – 4. juli fejrer soroptimister i Europa 100 års jubilæet.

Soroptimist International arbejder fremadrettet på at skabe nye spændende projekter, og dermed tiltrække yngre, nytænkende og aktive kvinder.

Har du lyst til at høre mere om Soroptimist International Varde, kan du kontakte præsident Susanne Junge på e-mail: presidentsivarde@outlook.dk