Moving the World to end Hunger

Mætte børn lærer bedst – skolemadsprogrammet i Burkina Faso

Moving the World to End Hunger, er vores største projekt. Projektet er et samarbejde mellem Soroptimist International, Stop Sult Fonden og FN’s World Food Programme (WFP). Hvert år afholder Soroptimistklubber over hele landet aktiviteter for at skabe opmærksomhed og indsamle penge til WFP’s skolemadsprogram i Burkina Faso.

Formålet med projektet er at sørge for adgang til næringsrige skolemåltider for piger i Burkina Faso, for dermed at sikre dem en bedre læring og en mere regelmæssig skolegang.

Vejle klubben afholder, i samarbejde med andre soroptimist klubber, en årlig cykeltur – Moving The World på Hjul (MTW på Hjul) – som samler penge og gør opmærksom om denne vigtige projekt.

2023

I 2023 slog vi rekorden! I alt blev der indsamlet 333.527 kr, som via FN Forbundets Stop Sult fond er sendt videre til skolemåltider i Burkina Faso.

2022

I 2022 lykkedes det – i tæt samarbejde med andre klubber – at samle hele 343.000kr til projektet, hvoraf 224.321 kr. blev indsamlet ved cykelløbet.Dette beløb er nok til at sikre et dagligt måltid til hele 950 skolebørn i et helt år.

2019

I 2019 blev der indsamlet DKK 192.000 svarende til, at 600 skolebørn blev sikret nærende skolemad hver dag i et helt år. 2.750 voksne og børn deltog i Moving the World aktiviteter, afholdt 30 steder. Det koster kun 1,60 kr. at give et barn et næringsrigt måltid gennem WFP’s skolemadsprogram.

Faktisk er det lykkedes os Soroptimister at indsamle hele 2 milioner kroner til skolemåltider i de ti år hvor vi har støttet programmet.

Og vi fortsætter selvfølgeligt også i 2024. Du kan følge projektet, vores cykelløb og læse mere via vores hjemmeside MTW på Hjul.