Hvem er vi

Velkommen til vores Soroptimist fællesskab i Vejle!

Vi er 25 dedikerede medlemmer og vi er et stærkt netværk af erhvervsaktive kvinder og ildsjæle, der arbejder for at forbedre udsatte kvinders og pigers livsvilkår og rettigheder.

Vi mødes til klubmøder hver anden onsdag i måneden. Vores klubmøder er ikke blot sammenkomster; de er platforme for vækst, læring og samfundsengagement.

Det er klubbens bestyrelse som nøje planlægger hvert møde for at sikre, at vi bevæger os fremad. Hver klubmøde er en unik blanding af inspirerende foredrag og faste punkter, designet til at berige og udfordre. Vi udvider vores horisonter gennem virksomhedsbesøg, engagerer os i hands-on projektplanlægning, og arrangerer events, der gør en forskel.

Læs mere om os og hvad vi arbejder med under “Hvem er vi” samt “Projekter og Aktiviteter“.

Og bliv opdateret med de seneste nyheder, begivenheder og inspirerende øjeblikke ved at følge os på Facebook.

Lidt historie

 I eftersommeren 1951 var en lille kreds af selverhvervende damer indbudt til et møde på Grand Hotel for at stifte bekendtskab med soroptimismen. Fra Horsensklubben kom tandlæge Agnete Vendelbo Andersen og fra Fredericia lærer Lis Nielsen for at give de tilstedeværende oplysninger om soroptimismens ideer og formål

De atten tilstedeværende damer var meget interesserede og blev enige om at gå ind i dette arbejde og være med til at stifte en klub i Vejle. Man kendte intet til soroptimismen, men jeg tror, mange tænkte, når professorinde Clara Hammerich kan være så ivrig soroptimist, kan vi også. Hun stod som en garant for os alle.

Det blev hurtigt bestemt at holde charterfest den 27. oktober 1951 på Grand Hotel. Det var en udmærket flok damer, der hurtigt blev til en god og velfungerende klub.

Til charterfesten,- alle i lange kjoler, kom Clara Hammerich, der var præsident for SI/E – den europæiske føderation, og unionspræsidenten Ria Aas Andersen, vore gudmødre, præsidenten for Rotary, Round Table m.fl. Lis Nielsen, vor gudmoder, har troligt fulgt os i alle årene. Fru Vendelboe Andersen flyttede først tll Teheran, siden til Washington U.S.A. Chartret blev overrakt af Clara Hammerich.

Dommer Inger Nørregaard var valgt til klubpræsident og bød alle velkommen til middagen, der kostede 25 kr. med vin og 16,75 kr uden. Det var en fin og fornøjelig aften.

Vejleklubben var klub nr. 100 i Europa og klub nr. 20 i Danmarksunionen.

Man var naturligvis De’s, men i 1954 diskuteres, om vi skulle sige du – der var ingen interesse. Spørgsmålet blev taget op i 1966, men atter droppet. I 1967 kom der fra Unionen besked om, at det officielt var vedtaget at sige du.

Vi var meget interesserede i at få en præsidentkæde så hurtigt som muligt, men sådan én var dyr. Så gav Helga Demcker sin mors lange sølvurkæde, og med de allerede opsparede penge til formålet fik vi i 1953 lavet en kæde hos guldsmed Frandsen med Vejle byvåben i emalje, smuk og enkel.

I 1951 var vi 18 chartermedlemmer.

I 1952 kom yderligere 11 medlemmer til, så vi var 29.

Vi har siden holdt medlemstallet på ca. 30 i de år, vi har fungeret. I nogle år led vi under, at vi ikke havde været opmærksomme på at få nye unge medlemmer ind, men det har rettet sig, så vi i dag har en flok dygtige og engagerede unge til at føre vores ideer videre.

For mere info om Soroptimisterne og vores organisation, kan man med fordel besøge Soroptimist International hjemmesiden og læse om vores formål og arbejde.