Fra Føtex til Folketinget – Foredrag med Özlem Cekic

17/09 - 2022
Kategorier: Nyheder

Vejen Soroptimistklub havde et godt foredrag om at være mønsterbryder med Özlem Cekic på Vejen Bibliotek den 13. september 2022. Özlem er virkelig værd at høre på, hun er en af de stærke kvinder, der på trods af de omstændigheder hendes opdragelse og kulturbaggrund har givet hende af udfordringer, har evnet at være mønsterbryder.

På Özlems hjemmeside kan man bl.a. læse:

#Dialogkaffe

Siden 2010 har jeg opsøgt de mennesker, der sender mig hademails. Men jeg har også opsøgt mennesker, der gerne vil dialogen og gerne vil være brobyggere. De erfaringer har jeg samlet i min bog ”Hvorfor hader han dig mor”, og jeg har også holdt en TED Talk om det. Du kan se min tale her.

Uanset hvem jeg drikker #dialogkaffe med, vil langt de fleste rigtig gerne forstå hinanden.  Men – og der er altid et men – den første reaktion jeg får er næsten altid, at det er »de andres« skyld, at man oplever problemer i hverdagen.

Formålet med #dialogkaffe er, at vi hver især bliver bevidste om, at vi alle har et personligt ansvar for at insistere på den demokratiske samtale.