Orange dage 25.11.23 – 09.12.23

09/12 - 2023
Kategorier: Nyheder

Orange Dage i samarbejde med Kvindeparaplyen

For første gang har vi samarbejdet med Kvindeparaplyen for at skabe et større samarbejde og for at arrangere større arrangementer blandt kvindeorganisationerne i Sønderborg.

Over hele verden holdes der Orange Dage i ridsrummet 25. november – 9. december.

I Sønderborg startede vi med en event lørdag d. 25. november ved Alsion for at gå over Chr. D. 10. bro og sluttede ved Alspigen og Apotekerparken.

Vi var ca. 30 personer klædt i orange med banner og orange paraplyer som gik turen med opråbet HVAD ER DET VI VIL – STOP VOLD MOD KVINDER OG PIGER og vi sang Sebastians sang Du er ikke alene. Vi stoppede ved Alspigen hvor Astrid fra Zonta holdt en tale med faktum og betydningen af at emnet bliver debatteret i stedet for at forblive et tabubelagt emne. Efter talen kom Sønderborg Gaden spontant forbi for at spille for os, det var et hyggeligt indslag der også vakte opmærksomhed i gaden.

Derefter gik vi til Apotekerhaven hvor Lisbeth Brodersen fra Det lille teater, Gråsten fortalte en gribende historie fra Line Vaabens bog En forudsigelig forbrydelse. Iman Kayed fra Soroptimisterne og Bydelsmødrene fortalte også en gribende historie om en kvindens forsøg på at komme ud af et forhold og hvor svært det er at komme til den beslutning. Det var en hyggelig og eftertænksom formiddag, hvilket arrangementet i Frivillighedens Hus d. 29. november også var.

Karen Rosendahl bød velkommen til et veloplagt publikum. Der var ca. 60 gæster til aftenens foredrag, hvor journalist og redaktør på Politiken Line Vaaben fortalte om hendes og retsmediciner Asser Hedegård Thomsens bog En forudsigelig forbrydelse – Kvindedrab i Danmark. Bogen er en fagbog der er utrolig godt beskrevet og har vundet Blixen-prisen og hos Jyllands Posten vandt den 1. prisen som bedste fagbog. Organisationen Soroptimister har støttet udgivelsen med 15.000, kr. Line Vaaben fortalte meget gribende om historierne i bogen og ikke mindst om hvordan man spotter en drabsmand. Aftenens emne var en øjenåbner for mange, hvilket er naturligt for et tabubelagt emne, det var også et bevis på, hvor vigtig det er at få emnet debatteret.

Til aftenens kaffebord havde Bydelsmødrene lavet kaffe og et meget spændende kagebord.

Tak til alle som har været med til at realisere disse events for klubberne og Kvindeparaplyen.