Hjælp til Angel, Scola og Savoni i Tanzania

27/03 - 2021
Kategorier: Nyheder

Klubberne Lolland SI, Nykøbing F SI, Næstved SI og Ringsted SI har lavet et fælles projekt med udgangspunkt i FNs verdensmål 4 – uddannelse.

Det betyder, at tre piger i Tanzania – Angel, Scola og Savoni – får mulighed for at gennemføre en gymnasielignende uddannelse (Secondary School, Form 1-6) på en nærliggende skole.

Tid: Skolestart januar 2021 – og 6 år frem.

Økonomi: 18.000 årligt i 6 år.

Hver af klubberne støtter med kr. 4.500 pr. år.

Baggrund:

Sct. Gabriel tæt ved Arusha i Tanzania er etableret i ca. 2006 som et hjem for børn, hvis mødre er indsatte i det lokale fængsel, hjemmet er drevet af 6 Sct. Gemma søstre.  Der bor omkring 15 – 27 børn på hjemmet. Kun et fåtal af børnene tager derfra med deres mødre, da en del af mødrene har livstidsdomme.

Søstrene har grundlagt Sct. Gemma School en lille oase midt i et fattigt samfund, hvor der i dag er ansat en lang række lærere og andet personale, som brænder for at skabe en tryg hverdag og fremtid for skolens ca. 560 elever og deres familier. Her får børnene hver dag mad og lærer de nødvendige kundskaber for at komme videre i livet. En af disse kundskaber er engelsk, som er en forudsætning for at gå videre ud over 7. klasse til Secondary School.

Sct. Gemma er kun grundskole og det kræver sponsorer hvis børnene skal komme videre til Secondary School.

Læs mere om projektet og Angel, Scola og Savoni her:

https://www.soroptimist-danmark.dk/blog/projekt/region-8-kvalitetsuddannelse-i-arusha-tanzania/