Hvem er vi

Soroptimist International Nykøbing Falster har 23 medlemmer i forskellige erhverv. Klubben blev stiftet den 20. maj 1946 som den 11. klub i Danmarksunionen, og har 6 venskabsklubber, hhv. Gouda i Holland, Lübeck-Bad Schwartau i Tyskland, Sandefjord i Norge, Strömstad i Sverige, Wien-Belvedere i Østrig, og Bangalore i Indien.

Klubbens geografiske område er Guldborgsund Kommune. Klubben tilhører Region 8 og ledes af en bestyrelse på normalt 6 personer og en suppleant.

Udover at støtte internationale-, europæiske-, og landsdækkende projekter, støttes lokale humanitære og sociale formål med overskuddet fra vores genbrugsbutik.

Klubben mødes den anden mandag i måneden. Vores faste mødested er Hotel Falster, Nykøbing Falster, men ofte er vi på virksomhedsbesøg eller på udflugt.

Genbrugsbutikken giver overskud til kvinder

I Nykøbing Falster klubben er vi ret stolte af vores genbrugsbutik, som vi har formået at køre de sidste 10 år. Det er udelukkende klubbens medlemmer, der frivilligt tager vagter i butikken, altid to sammen med vagtskifte kl. 14, og åben alle hverdage undtagen onsdag.

Selvom der er kommet flere genbrugsbutikker i Nykøbing Falster, siden vi åbnede ”Smukt og brugt”, så har vi stadig en omsætning, som gør, at vi hvert år kan donere 40.000 – 50.000 kr. til fortrinsvis lokale projekter – udelukkende fra det overskud, butikken giver. Og det takket være de mange kunder, der finder vej til den lille butik i Brogade.

Husleje, el, vand og varme afholdes fra butikkens omsætning, men kaffen på kanden i baglokalet, vask og reparation af tøj, blomsterkasserne udenfor butikken… det er noget, de frivillige, som passer butikken, selv finansierer. Og det gør de med stor fornøjelse og entusiasme.