LED til Afrika – ”Det kræver energi at komme ud af mørket”

06/10 - 2017
Kategorier: Nyheder

Solceller på internationalt og lokalt plan ”Det kræver energi at komme ud af mørket”

Onsdag den 10. maj var det lykkedes på et offentligt møde at få en fantastisk fin kobling af indlæg om SOLCELLER fra Helle Pasgaard, projektleder for Eniig Energi’s ”Lys til Afrika”, og Søren Jensen, leder af ”Spejderne i Ringsted”.

Helle berettede om, hvordan ren, pålidelig og billig energi fra SOLCELLELAMPER med stor succes har ændret livet for tusinder af ugandiske familier på landet i Uganda, såde kan se, når det bliver mørkt – helt sort er det 12 timer pr. døgn.

Lamperne betales og udleveres af Eniig Energi i Uganda mod en lille symbolsk betaling, som ikke indgår i Eniig Energi’s regnskab. Beløbet går udelukkende til at dække den ugandiske samarbejds-partner JEEP’s omkostninger. En fantastisk udnyttelse af én af naturens gaver til menneskeheden, hvor ny teknologi nu kan hjælpe til både belysning og meget andet – opladning af mobiltelefoner, mm!

Søren fortalte om, hvordan bidrag fra Ringsteds Bæredygtighedsråd har medvirket til, at det er mere givende og oplevelses- og lærerigt at være spejder i 2017 – især i Ringsted! De startede allerede i 2008, hvor der var ”Landslejr” i Holstebro om ”Ren Energi”. Eniig Energi, som er det 3. største energiselskab i Danmark, støtter en meget positiv udvikling i Uganda: Hver dansk kunde, som får strøm fra firmaet, kan tilkøbe produktet ”Lys i Afrika – Strøm” og betale 2 øre pr. forbrugt kilowatt til financiering af ”Lys til Afrika”, så afrikaners liv kan forbedres. Udgiften er for en almindelig dansk kunde er ca. 20 kr. pr. måned – lig en pose slik! Til gengæld kan alle husstande over hele Danmark købe dette produkt i Eniig Energi! Med ”Lys til Afrika” bidrager man til udbredelsen af bæredygtig energi og skaber lysere tider for familierne, samtidigt med, at CO2 – udledningen reduceres. 1. januar 2017 var miljøet sparet for mere end 5.400 tons CO2 udledning om året alene i Uganda.

Det Økologiske Råd har anerkendt produktet pga. de miljøaspekter, som følger med. Tiltaget dækker allerede 10 af FN’s Verdensmål, herunder at forsøge at bremse klimaforandringer inden 2030. Samtidigt er der et samarbejde med WWF.

Søren havde medbragt en kæmpe rygsæk med alverdens teknologi, som spejderne nu har med, når de tager på lejr: SOLCELLEPANEL, som giver strøm til mobiltelefoner, opladere, radio – apparater, Ipads / tablets, GPS’ er, pandelamper, for blot at nævne

nogle få eksempler. Alle drenge og piger er fascinerede af dette spejderliv! Konklusion fra både Helle og Søren: STRØM er helt afgørende for uvikling i alle samfund!

En skøn oplevelse til eftertanke, hvor alvor, munterhed og de bedste miljøtiltag blev formidlet.

Lad os håbe, at verden vil kunne forbedres i endnu højere grad, og at denne viden kunne formidles til endnu flere mennesker, så flere samfund kunne gøres bedre for beboere dér!

Mødet var arrangeret af Ringsted Soroptimistklub i Klostermarkskirkens lejede lokaler.