Soroptimister farver Torvet orange

19/11 - 2023
Kategorier: nyheder

Soroptimist International Grenaa er med i en verdensomspændende kampagne for afskaffelse af vold mod kvinder, idet vi fredag eftermiddag, den 24. november har en informationsbod på Torvet omkring dette emne.

Den orange farve symboliserer en lysere fremtid for verdens voldsramte kvinder og er den internationale farve for FN-kampagnen ”Stop vold mod kvinder”.

Den 25. november er FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder, og Soroptimist International Danmark har gennem flere år deltaget i kampagnen for at gøre opmærksom på den vold, som kvinder i alle samfundslag udsættes for overalt i verden.

Kampagnen er samtidig et udtryk for, at kvinder og mænd kan og bør stå sammen om at konfrontere og bekæmpe vold. Vi må og skal respektere hinanden og sikre, at piger og kvinder kan opnå fuld retssikkerhed og føle sig trygge såvel i familien som i samfundet.

Danske krisecentre modtager kvinder i alle aldre, der har været udsat for partnervold såvel af nuværende partner som eks-partnere. Udbredelsen af de elektroniske midler er med til at skabe psykisk vold og chikane for udsatte kvinder, der derfor tvinges til alene eller med børn at søge hjælp på landets krisecentre, da deres hverdag er præget af angst og utryghed.

DR1’s aktuelle dokumentar ”Indefra med Anders Agger – Kvindecenter” beskriver netop disse centre og den angstfulde situation, som centrets brugere lever i, selvom der netop her er mulighed for hjælp og forståelse for deres situation.