Velkommen til SI Fredericia

Velkommen

Vi er en gruppe nuværende og tidligere erhvervsaktive kvinder, der ønsker at gøre en forskel for kvinder og piger – samtidig med, at vi opbygger netværk og får gode og spændende oplevelser.

Vi mødes 10 gange årligt. De fleste gange mødes vi i Trinitatis Sognegård, hvor vi med jævne mellemrum hører oplæg om interessante emner, men vi har også besøg “ude af huset” på programmet.

Måske kender du os fra Halloween på Volden eller har set os til 5. og 6. juli-dagene, hvor vi sælger rød/hvide buketter. Ved begge arrangementer går overskuddet til at hjælpe kvinder og piger, både lokalt og internationalt.

 

FIND OS PÅ FACEBOOK

Vi er på Facebook på adressen www.facebook.com/SoroptimistFredericia. Find os derinde, giv og et “Like” og inviter også gerne dine venner til at synes om os, så siger vi MANGE TAK!

 

SANGBOG

SI Fredericia har lavet en sangbog med 14 soropimist-sange og 80 danske sange. Sangbogen kan du købe hos Grete Tang Nielsen. 

Prisen er 100,00 kr plus forsendelse pr. sangbog og du bestiller den ved at sende en mail til gtn@gretetang.dk

Hvorfor Soroptimist - og hvilket formål har vi?

Soroptimist International er en verdensomspændende organisation af kvinder i erhverv, det gennem serviceprojekter arbejder for at fremme menneskerettighederne og kvinders status.

Vi mødes 10 gange årligt. På klubaftenerne drøftes/følges op på projekter, vi bliver informeret om aktiviteter i ind- og udland. 2-3 gange årligt er vi på virksomhedsbesøg eller har en foredragsholder i klubben.

Præsidentskifte 2024

På klubbens januarmøde havde vi kædeoverrækkelse til vores nye præsident, Sonja Christensen (til højre). Vores afgående præsident, Lone Bjerrisgaard, overrakte kæden sammen med en buket blomster og fik selv en lille erkendtlighed med stor tak for indsatsen.

Klubbens nye visepræsident er Hanne Adelholm Brandbyge.

 

STOP OMSKÆRING AF PIGER

Flere klubber i REGION 3 har etableret et nyt spændende projekt: STOP OMSKÆRING AF PIGER I ETIOPIEN

SI Fredericia er med i projektet, som er et partnerskabsprojekt med Orchid Project Danmark.

Tanken om at være med i dette projekt opstod efter, at SI Nyborg havde besøg af Orchid Project Danmark, der fortalte om emnet. Efterfølgende blev bl.a. SI  Fredericia spurgt om vi var interesserede i at være med i projektet – og dermed startede en arbejdsgruppe.

Pigeomskæring – FGC (Female Genital Cutting) er at kategorisere som Vold Mod Piger og Kvinder.

Klik ind på nedenstående link – og du kan se en film, se en meget uddybende og informativ PowerPoint samt endelig arbejdsgruppens Projektbeskrivelse – og du kan finde kontaktpersoner fra de enkelte klubber, der deltager i projektet.

Læs mere om Orchid projektet på SI Danmarks hjemmeside på dette link.

Projektet skal støtte tiltag i forhold til udvikling og advocacy for afskaffelse af pigeomskæring og har en varighed på 3 år.
FN har erklæret omskæring af piger for et brud på Menneskerettighederne og på kvinders og børns rettigheder.
Det er en social norm, der ligger til grund for omskæring af piger.

Projektet er med baggrund i FN’s Verdensmål nr. 5.3. Ligestilling mellem kønnene – kvindelig omskæring.

Vi modtager med glæde donationer til projektet på reg. 9560 kontonr. 6580453714 Vestjysk Bank. (Oprettet af SI Vejle.)

Klubmøder

Aktiviteter

SI Danmark Nyhedsbrev

Følg os

Ønsker I at få publiceret noget på vores Facebook profil? Kontakt Facebook redaktionen

Soroptimist International Europe

The Link er bladet, der udgives af Soroptimist International Europe.