IEVA – en lettisk pige på 16 år.

Vi har støttet Ieva siden 2015 med 5000 kr. i 4 år

Vi er kommet i kontakt med Ieva gennem et forstander par, Niels og Lis, fra en dansk højskole I Letland. Klubben har støttet højskolen siden dens start i 1995.

Ievas baggrund: Bor sammen med sine forældre i en lille landejendom. Faderen har mistet sit lastbilkørerkort på grund af druk og moderen drikker sammen med faderen, så det er lidt trøstesløst. Hendes bror er prof. soldat. Pigen er kommet på højskolens kurser og har altid været meget interesseret i at lære noget nyt. Efter skolen skulle IEVA have et arbejde for at tjene penge. Med SI Avedøre-Hvidovre økonomiske støtte, håber vi at vi hjælper pigen med at få en uddannelse, så hun forhåbentlig kan bryde den sociale arv.

Efter at Ieva fik at vide, at det var muligt, at vi ville støtte hende økonomisk, er hun september 2015 gået i gang med en 4 års uddannelse på en Agro business skole, hvor hun læser handel og økonomi, med henblik på en butiks uddannelse. Skolen ligger i Jekabpils 60 km fra hendes hjem. Ieva skal bo på et kollegie i Jakapils. Kollegie og undervisning er gratis. Vores støtte bruges til køb af bøger, mad og transport til at komme hjem. Ieva kan tale russisk og litauisk, men det er lidt vanskeligere med engels, som hun håber på bliver forbedret i løbet af de næste 4 år på skolen. I sin fritid danser Ieva folkedans. Niels og Lis administrerer pengene. Der er oprettet en konto i en bank, hvor pigen hver måned kan hæve 75 euro i den tid, hvor hun går i skole. Der er 3 måneders sommerferie.

Status august 2016: Lis og Niels har meddelt, at Ieva har gennemført det 1. år, og fortsætter på 2. år til september.
Vi er naturligvis meget spændte på, om hun gennemfører sin uddannelse. Vi håber, at vi engang kan invitere hende til Danmark, så hun kan fortælle om sit skoleforløb, og hvor hun er i sit liv efter at have gennemført sin uddannelse.