Verdens bedste nyheder

Verdens Bedste Nyheder er et initiativ under FN & Danida, mere end 100 danske udviklingsorganisationer og desuden flere end 100 virksomhedspartnere.

Ideen er at bruge konstruktiv journalistik til at skrive nyheder, analyser og historier fra udviklingslandene på de digitale medier, i Metro expres og engang om året i en trykt avis, der uddeles ved en morgenevent over hele landet hvert år den 9.september.

Fredag den 12. september 2014 uddelte Soroptimist International Næstved og Caritas i Næstved små juicekartoner og en lille avis med et udvalg af årets største fremskridt i u-landene. Det var femte gang, at Soroptimisterne i Næstved morgenfriske er med til denne event og sender pendlerne afsted på arbejde med et smil.

Flere end 1000 frivillige i hele landet er med til at udbrede Danmarks største oplysningskampagne,

Verdens Bedste Nyheder til danskerne: Årets nyhed er, at ni ud af ti børn på verdensplan nu starter i skole. Af dem sætter lige mange drenge og piger sig nu på skolebænken. Antallet af børn, der ikke kommer i skole, er ifølge FN næsten halveret i forhold til 2000. Det betyder, at indsatsen har virket – vi kan faktisk afskaffe fattigdom og give verdens børn en bedre fremtid.

Men de gode nyheder stopper ikke der! Siden 1990 har 2,3 milliarder fået adgang til rent drikkevand. Og tre ud af fire mobiltelefoner findes i udviklingslande, hvor de gør livet langt lettere for nogle af de allerfattigste, der kan tjene penge og skabe sig en stabil levevej.

Bag den landsdækkende kampagne står FN, Danida og over 100 danske udviklingsorganisationer i et stærkt samarbejde, der skal oplyse danskerne om, at kampen mod fattigdom nytter. Flere end 90 danske virksomheder spreder desuden de gode budskaber til deres medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.