Klubbens historie

CHARTRINGEN
Danmarks første soroptimistklub – Klubben i København – blev chartret den 12. oktober 1936 på foranledning af Dr. Noël, medlem af Frankrigs ældste soroptimistklub ”Paris Fondateur”.De 32 chartermedlemmer var kvinder, man hver dag kunne læse om i avisen, dengang København var ”en lille storby”.Den første præsident
Klubbens første præsident var Dr.med. Rigmor von Magnus, som også blev den første præsident for Danmarks-unionen, da den blev dannet i 1938 

 

 

Initiativtager til Dansk Unicef komité
“Det kan nytte at arbejde for en bedre verden” var mottoet for Birgitte Rindom Thomsen, når hun inspirerede danske soroptimister til at atbejde for UNICEF.
Birgitte var én af initiativtagerne til, at Dansk Unicef komité blev oprettet i 1954.
Vi i klubben er stolte af, at det lykkedes for et af vore medlemmer at formidle et sådant internationalt arbejde, som har soroptimisternes stadigt stigende interesse.

 

 

 

 

 

 

25 års jubilæum
SI Københavns 25 års jubilæum på D’Angleterre i 1961.
På billedet ses deltagere Eva Bengtsson, Sverige, Clara Hammerich, Brita Drewsen, Bella Spruit, Holland, Toini Nikander, Finland, og Carina Andersen-Rosendal.

 

 

 

 

Kongelig æresmedlem
Prinsesse Margrethe var æresmedlem i SI København indtil 1972

 

 

 

 

50 års jubilæum
SI Københavns 50 års jubilæum 1986.
Om klubbens liv og levned i lyst og nød blev udgivet en lille bog ved 50 års jubilæet, som i øvrigt blev fejret med et tre-dages arrangement, herunder en konference om flygtningeproblemer
På billedet fra konferencen ses præsident Ann Woelders, Bente Hjorth, Dronning Ingrid, og Kirsten Nielsen
Vi havde den glæde, at der var næsten 600 fra hele verden, som kom og var med, inklusive SI-præsidenten Sadun Katipoglu fra Tyrkiet.

 

SI Danmarks 60 års jubilæum
Til ære for de kvinder, der har lagt et stort arbejde som soroptimister, fik klubben i København lov til at plante et kastanietræ på Københavns Rådhusplads – på det smukkeste hjørne ved H.C. Andersen-statuen.
Træet blev indviet i 1996 ved en reception på Rådhuset med deltagelse af medlemmer fra alle danske klubber, i anledning af 60 års jubilæet for stiftelsen af Soroptimist International.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

75 års jubilæum
SI København fejrede 75 års jubilæum i 2011 i 3 dage.
Københavns Rådhus tog imod os om fredagen og medlem af Borgerrepræsentationen, Jesper Christensen holdt en festtale for os og vores gæster fra nær og fjern.
Lørdag holdt vi konference i DGI-byen.

 

Lysceremonien blev varetaget af Hanne Jensbo for Soroptimist International, Barbara Murray, SI Burnley for Soroptimist International of Europe, Hjørdis Hansen for Soroptimist International Danmark og Anna Marie Hvidt for klubben.

Temaet for dagen var Mønsterbrydere og talerrækken var inspirerende: Inga Eriksson Fogh, Sveriges ambassadør i Danmark, Lise-Lotte Rebel, Biskop Helsingør Stift, Connie Hedegaard, EU-kommissær og Bolette Christensen, cand. psyk. Fra Børnefonden og tidligere direktør DI.

I anledningen af jubilæet uddelte klubben 2 stipendier. Modtagerne var valgt af Kristine Sørensen, forstander på Aleksandra kollegiet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag aften afholdt vi festmiddag i Moltkes palæ

Søndag var der arrangeret udflugter for vores gæster