Et kig ind i frivilligland

28/10 - 2023
Kategorier: Ikke-kategoriseret
Caroline forklarede at vi kunne med fordele bruge “The Golden Circle” til at analysere vores organisation

 

Oplægget fra Caroline Wegens, forkvinde for Red Barnet Ungdom, til vores oktober-klubmøde var virkelig inspirerende og motiverende.

Hun gav os et rigtig godt indblik i, hvad det er, der motiverer unge til at være frivillige.  Alle de fremmødte medlemmer gik hjem den aften med fornyet entusiasme og tro på, at vi kan tiltrække unge mennesker til at engagere sig i voresprojekter og støtte vores formål. Caroline gav os masser af stof til eftertanke. Gode ideer, som vi bare skal føre ud i livet.

 

 

Nøgle “takeaways” var:

Hvorfor bliver unge frivillig?

I store træk er de faktorer, der motiverer unge kvinder, ikke så forskellige fra dem, der tiltrækker de mere modne kvinder til at arbejde frivilligt for en sag.

De motiveres af sagen.

Men…

  • for dem er aktiviteten eller projektet, de er involveret i, meget vigtigere end organisationen
  • de vælger en sag som er konkret, som interesser dem og meget ofte en sag eller opgave, som kan gavne dem i deres karriere

Hvordan fastholdes unge?

  • fællesskab er altafgørende. De vil falde fra, hvis de ikke kan lide stemningen, selvom det er en god sag. Og fællesskab er jo netop hvad Soroptimisme handler om

Hvad skal man ellers tage hensyn til?

  • de unge vil gerne gøre en forskel og derfor er det meget vigtigt, at de kan se og føle at et projekt er en succes og at de får anerkendelse
  • de vil gerne vokse personligt og bruge deres evner

Hvilke udfordringer er der?

  • man skal være bevidst om, at unge mennesker er flyvske og ikke lige så stabile som ældre
  • der sker mange ting i deres liv (lysten til at rejse, flytninger grundet uddannelse, at de får et arbejde) som betyder, at de kun formår at være frivillige i kortere perioder (måske 6 måneder eller et år)
  • det skal være nemt for dem at være frivillige for en sag, de vil gerne give tid, men ikke penge. Hurtig ind, hurtig ud.