Hvem er vi

Soroptimist International er et verdensomspændende netværk af kvinder i erhverv, der gennem serviceprojekter arbejder for at fremme menneskerettigheder samt kvinder og børns status. Vi er neutrale i partipolitiske og religiøse spørgsmål.

Soroptimist International har som NGO (Non Governmental Organisation) konsultativ status i FN.

Soroptimisterne har det sidste år gennem projekter fremskaffet USD 27.7 mio. og hjulpet 1.7 mio. kvinder og piger.

Klubbens historie

Indledende møder i vinteren 1958 – 59 resulterede i, at 18 kvinder inviterede til charterfest på Hotel Strandparken d. 15 April 1958, hvor charteret blev overrakt af præsidenten for den europæiske federation, Elisabeth Hoeter , Schweiz.

Klubbens gudmødrevar den daværende præsident for Danmarksunionen Inga Leth Helsingør og unionssekretær Inger-Lise Koch, Frederiksberg – Gentofte. Også den navnkundige Clara Hammerich var inspirator for klubben.

Flere af klubbens medlemmer rejste ud i verden og skabte personlige kontakter der førte til samarbejde med venskabsklubber i Epsom, England ( 1959 ), Luzern i Schweiz ( 1959 ), Kongsvinger i Norge ( 1965 ), Grass Valley, Californien , USA ( 1966 ), Trujillo, Peru kom til i 1987.

At være vært for et landsmøde er en udfordring for enhver klub. Holbæk havde hvervet i 1971 på Nyborg strand, hvor blandt andet tronfølgeren, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Margrethe deltog.

Holbækklubben har haft meget glæde af at samarbejde med naboklubberne i region 7, Nordvestsjælland, Odsherred, Isefjord, Slagelse, Sorø, Korsør,Kalundborg, men igennem et langt “liv” er der selfølgelig op – og nedture, større eller mindre aktiviteter på nogle områder.

Vi vil bestræbe op på at leve op til Soroptimismens motto: Se fremad, også i den hastigt foranderlige verden vi nu lever i.

Venskabsklubber

  • Kongsvinger Norge
  • Epsom England
  • Grass valley USA
  • Luzern Schweiz
  • Chennai Indien