Projekter

SI Hillerød har pr. juni 2024 to projekter: Indsamling af briller og dåseringe , idet  Ubumi og Skolepigers skolegang i Nepal blev afsluttet i juni 2024

– Skolepigers uddannelse i Nepal ( Projekt startet af Rolf Wergeland). Afsluttet i 2024, da vi det sidste år ikke har haft rigtig kontakt med skolen.Men vi har så støttet pigerne i 4 år.

– Taskesyning med kvinder i fængsel i Zambia samarbejde med UBUMI.  Flere kvinder har bestået syeksamen og er kommet ud. Vi har så samlet ind via salg af de i fængslet fremstillede taske til symaskiner , så kvinderne fik mulighed for at forsørge familien og sig selv. Da der p.t. mangler ansatte i syafdelingen i fængslet, har vi nu afsluttet støtten.juni 2024

– Indsamling af  BRUGTE BRILLER, som via “Brillestedet” i Hillerød bliver videresendt til “Syn for Sagen”, som har udleveret flere end 10.000 briller, og har hjulpet lige så mange mennesker til at se bedre i bl.a. Senegal, Gambia, Zambia, Ghana, Nepal, Peru, Guatemala og Uganda., hvor de bliver tilpasset af frivillige optikere til trængende både børn og voksne. Fremover videreleverer vi direkte til “Syn for Sagen”.

-Indsamling af øl- og sodavandsdåseåbne/lukkeringe, som går til fremstilling af benproteser i Thailand.. “Popup-klinikke” tager ud i områder med behov og fremstiller proteser på stedet. Tidligere blev ringene sendt frem til omsmeltning i Thailand, men nu er transporten så dyr, at ringene bliver solgt til højstbydende metalaftager og pengene sendt videre.

Vi har altid bestræbt os på at finde projekter: “Fra hånd til hånd”, hvor støtten er gået  direkte gennem en af os kendt person og ikke større organisationer.

Nogle af de tidligere projekter, i tilfældig rækkefølge, bl.a.:

Støtte til kvinder, som blev ofre for syreangreb i Indien,

Hjælp til skoleuniformer og skolebøger og skolegenopretning efter tyfoners hærgen på Filippinerne.

Koncertafholdelser for Afasiforeningen i Hillerød.

“Juleaften” for udsatte borgere i samarbejde med Røde Kors i Hillerød.

Forskellige skoleprojekter i Afrika,

Et legehjørne til børn i et kvindefængsel i Zambia i samarbejde med UBUMI,

Kagekonkurrence I TV2 LORRY med førsteplads, der gav penge til udflugt for Kvindekrisecentret og kager til børneafdelingen på Nordsjællands Hospital.

Tilbagevendende, årlig indsamling i december af mad og gaver fra handlende i Superbrugsen i Ullerød ( og andre steder) , alt til Kvindekrisecentret i Hillerød,

Indsamling m. bidrag fra andre klubber til køb og istandsættelse af gerer til forladte kvinder m. børn i Mongoliet,

Trafficking, salg af sløjfer,

“Svømning for Life” i samarbejde med SI Helsinge

“Stafet for Livet” til Kræftens bekæmpelse. Deltaget med hold og deltaget i bestyrelsen i Allerød

Tomatsuppesalg for: “Giv en pige ret”- eksistensbeviser, og skolemad i Burkina Faso,

Loppemarkeder,

Forskellige donationer i forbindelse med SI Hillerøds klubfødselsdage,

Alle gaver til medlemmers runde fødselsdage er i form af gavebeviser feks. fra Folkekirkens Nødhjælp,

– og mange, mange flere…..

Projekter